Benlåsning runt stolpe.

Halloj.

Idag kom något av barnen hem och hade hört talas om benlåsning runt en stolpe.Vilket de såklart skulle testa. Jag hade aldrig hört talas om detta som jag nu lärt mig en del om.

Benlåsning runt stolpe.

Många verkar ha lärt sig i lumpen att göra en benlåsning runt stolpe eller mindre träd, vilket ska vara omöjlig att ta sig ur. Man placerar benen på offret runt stolpen på ett speciellt sätt som gör att benen låser varandra och offret inte kan ta sig loss. Greppet kallas Grapevine eller Burmalås.

24a

Det sägs vara omöjligt att använda benen i det nertryckta läget. Man kan bara dra dig loss med armkraft och då måste du dra upp din egen kroppsvikt + friktionen av att du har en hård ”bensax” på stolpen. Är stolpen tillräckligt tjockt och du inte når runt så lär du inte komma loss. Tydligen så ska soldater låsa fast fångar på detta sättet i krigstider. Ett trix ska vara att vicka kroppstyngden eller  se till att man har schyssta vänner som också är starka nog att dra en rakt upp ur låset.

24b24d

Vi testade med vår starkaste kandidat Tilda som kunde dra sig loss själv av egen kraft. Marcel hade vi aldrig orkat dra loss Tilda och jag. Helt galet trix som funkar men men nog ska akta sig för.

puss1

 

22 thoughts on “Benlåsning runt stolpe.

Add yours

 1. Haha, detta hade jag aldrig hört talas om!! Ska inte lära mina vildar det heller, det är kämpigt att få dem att göra vad man vill ändå🤣

 2. Men gud, vad sjukt det låter! Har faktiskt aldrig hört talas om det och när man själv inte har testat låter det osannolikt att man skulle kunna hamna i en position man inte kan ta sig ur. Vill också testa nu, haha!

 3. Vilken rolig grej! aldrig hört talas som det heller, att ni ens kom på att testa det låter ju verkligen super kul!

 4. Man har kanske sett det på bilder men inte tänkt så mycket på det. Låter dock lite läbbigt, tänk om man fastnar 🤪

 5. Alltså oj, aldrig hört talas om det knepet men jag kände direkt hur jag började få ont eller nästan panikkänslor i benen av att inte kunna komma loss! 😅

 6. Men vad häftigt! Älskar att lära mig såna här saker! Vad obehagligt att inte kunna styra sina egna ben!! Jobbigt om ni inte hade fått loss henne😂😂 Ringa brandkåren typ hahaha

 7. Haha va kul,
  Min ena son fastnade så efter att han åkte ner från en stolpe i en klätterställning (typ som en brandstång) han fastnade med benen så där och kom inte loss. Hade inte en aning om att det var en ”grej” som faktiskt används!

  Jag fick komma och dra loss honom och fast att han bara var 7 år så var det SVÅRT för mig att få loss ungen 😉

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: