Vi gjorde som vi ofta gör…..

Halloj.

Har ni haft en bra lördag så här långt? Min har varit mysig. Tilda och jag åkte in mot stan. Vi hade inga mål utan gjorde som vi ofta gör åker in och så får det bli som det blir. Till slut med facit i handen blev det lite av varje museum, mysfika, shopping och bara strosa omkring och prata. En dag i stan som blir som den blir det är nog vår melodi. Att köra på ett späckat schema funkar inte alls för oss.

Postmuseet i Gamla Stan.

Vi hoppade av i Gamla Stan och hamnade på Postmuseet. Ett museum som inte någon av oss besökt tidigare. Plus att jag hade en gratisbiljett kvar sedan jag körde ”Titta på Stockholm” i vintas och Tilda gick in gratis gjorde valet enkelt.

Antingen så kan man gå timmar på ett museum och känna wao vad spännande och intressant eller tvärtom. För oss blev museet en flopp. Yngre barn kan säkert ha roligt och leka i barnverkstaden på museet men annars så kändes det torftigt. Om man inte är intresserad av frimärken för de har en gigantisk utställning med frimärken från början tills idag.

Vi letade fram frimärken från 1971 året då jag föddes. Jag hittade ett frimärke med en gymnast från mitt år som jag gillade. Vi gick även runt och kikade på postens historia och såg en hur fin postbil som helst. Historien kring posten och de gamla föremålen var det som föll mig mest i smaken.

13e13f13h13d13c

Äntligen fick jag smaka Pumpkin Latte.

Jag har både sett och läst om Espresso House nya latte men inte förrän idag fått smaka den. Måste säga att den föll mig verkligen i smaken. Även om jag tyckte att den påminner om tomte latte´som de kört på några år. Både Tilda och jag blev nöjda, hon fick sin frappino och jag min latte. Pumpkin Latte! är en lyxig latte med toner av ingefära, kanel och pumpa toppad med grädde och kanelströssel. Så himla smarrig!

13kk13ll13mm

Så blev det även lite shopping.

Jag kom hem med en ny mössa och Tilda med en super söt kjol. Nu var det faktiskt mer än ett år sedan jag köpte någon ny mössa. Jag som är en mössa tokig person. Det är så skönt med mössa och roligt tycker i alla fall jag. Bästa av allt, jag fick 50 kr billigare för jag hade en bonuscheck i butiken och Tilda fick 25% billigare vilket i sin tur blev 49 kronor. Så vi var mer än nöjda över dagens fynd. Den svarta fick det bli för mig.

13nn

Sötnosar – ha det bäst!

puss1

 

20 thoughts on “Vi gjorde som vi ofta gör…..

Add yours

 1. Älskade att samla frimärken som barn. Önskade alltid mig nya frimärken på julafton och ville gå på sådana museum. Blev aldrig några sådana och växte ifrån min samling! 🙂

 2. Va fina mössor! Så himla kul att gå på museum, längesen jag var på något nu. Har du kanske tips på något bra museum? 😃🌸

 3. Vilken mysig dag. Kan hålla med om att museum är verkligen flipp eller flopp.
  Pumpalatte, hmm. Något som måste testas. Älskar deras tomtelatte 🙂 Billiga fynd ni gjorde 🙂

 4. Vilken mysig och härlig dag ni hade. När jag var yngre så åkte vi ofta upp till Stockholm och gick på museum. Den latten låter så god. Måste testa den 😃

 5. Det lät som du hade en underbar lördag. Stockholm är en fin stad. Men jag har dock aldrig varit inne på postmuseunet

 6. Åh vilken mysig dag ni haft tillsammans!
  Museum är inte riktigt min grej, vasa museet var intressant och kolla på när jag var där man annars inte! 🙁

 7. Det låter riktigt behagligt att bara ta lördagen som den kommer när man ska gå på stan😊 Latten såg smaskens ut. Trodde först att det var en glass jag såg på bilden😆

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: