Ingefärsshot ska hålla bacillerna borta.

Hej.

Det gäller att vara steget före och försöka hålla bacillerna borat. Jag har klarar mig okej hittills tycker jag med en lättare förkylning. Däremot har ena sonen legat i två långa virusinfektioner och dottern en. Så jag tycker att vi i vår familj har bidragit med råge med förkylningar och sjukdomar.

Det ska ju vara så hälsosamt och bra för immunförsvaret med ingefära. Ibland när jag tycker att det härjar mycket förkylningar brukar jag göra en sats med ingefärsshots.  Ingefära är hälsokost i sin mest koncentrerade form. Som ska vara grym för viktnedgång, en hjälte förkylningar och en räddare om du har migrän – det är bara några av fördelarna. För jag vill verkligen inte bli sjuk så därför shotar jag ingefära bara för att.

4jj

Shot med ingefära.

Shot med ingefära har en knallgul fin färg och ser inbjudande ut. Däremot så river den i kistan med sin starka ingefära smak. Samtidigt som den är en uppiggande kick på morgonen. Jag brukar använda flytande honung i mina shots för att mildra smaken något.

4gg4hh

Runt 200 gram färsk ingefära

1 l vatten

2 st citroner

flytande honung om man så önskar

Hacka ingefäran grovt och lägg den i blendern tillsammans med vattnet. Mixa blandningen ordentligt. Låt den sedan stå och dra kallt i ca 30 min. Pressa i citronerna och häll i honungen om man önskar och mixa  igen. Låt stå och dra 30 minuter kallt.  Sila av ingefäran. Häll upp i flaskor eller i vad du vill försvara shoten i. Förvara i kylskåpet.

4ii

Ha en fortsatt fin fredag.

PUSS & KRAM

19 reaktioner till “Ingefärsshot ska hålla bacillerna borta.

Lägg till

  1. Gjorde något liknande med chili förra året fick sådant migränanfall att jag fick åka till akuten. Trodde i smärtan som kändes som någon stod med mig mellan två skruvar som borrade sig igenom tinningen att jag fått en hjärntumör eller liknade. Jag kräktes och såg inget, fick göra hjärnröntgen och fick även göra ryggmärgsprov men det var ”bara” en kraftig migrän. Var helt vidrigt, dock blev jag lite rädd för ingefära efteråt. Men ska kanske prova igen, ser ju att du skriver att det är bra :).

    Gilla

  2. Hoppas att du blir riktigt kry nu!😊 Jag har hört att det ska vara bra med ingefärashot, men när jag provsmakade en gång var det så väldigt starkt. Vågar inte göra massor ifall jag får ont i magen!😆

    Gilla

  3. Jag har bara testat att göra ingefärsshots en gång för sisådär 2 år sedan. Stod i köket länge och ställde sedan in flaskan i kylen så att det skulle kallna till morgonen efter. När jag öppnade kylskåpet morgonen därpå var flaskan tom. Då hade min kära sambo hällt ut allting som jag hade tillagat eftersom att han trodde att det var någonting gammalt :))))

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: