Hur många kanelbullar äter du idag?

Hej.

Ingen kan väl ha missat att det är Kanelbullens dag idag. Jag har varit bullmamma här hemma och bakat bullar hela eftermiddagen. Alltså har ni tänkt på att doften av nybakta kanelbullar är helt underbar. Kanske vore en ny doft till doftljustillverkarna, vem vet?

4bulle34bulle2

Jag läste på Aftonbladet att minst varannan svensk äter minst en bulle i dag och det kommer att säljas ungefär 7 miljoner bullar under dagen. Det är helt galet. Tänk vad bullar det bakat idag och i den siffran är inte alla hembakta bullar inräknade.

Hur många kanelbullar äter du idag?

Hittills har jag ätit två och då har vi ännu inte haft bullfikafesten här hemma. Så nöjd kände jag mig idag när Tilda sa att jag är bra på bullar och detta gjorde du riktigt bra idag. Nog är jag ganska bra på bullar om jag själv får säga.

4bulle1

Godaste Topp 3 listan.

1. Min farmors bullar

2. Fabrique

3: Mina egna – Självklart så ska man höja sig själv till skyarna när man är bra på något.

Läste även idag att man ska pensla bullarna med ägg  först efter gräddningen – då får de en ”försegling” som håller inne fukten. Det hade jag aldrig hört men får väl testa det till nästa gång förklädet åker på.

pusskram

 

 

26 thoughts on “Hur många kanelbullar äter du idag?

Add yours

  1. Så himla gott med kanelbullar 😍 Skulle bakat idag men kom massa emellan så planerar bullbak i helgen istället 😃🌸

  2. Åh, vad det vattnas i munnen av att läsa receptet och se bilderna! Om det inte vore för att jag är ensam hemma denna vecka och inte har någon att förtära bullar med hade jag lätt också ställt mig och bakat ett par plåtar 🙂

  3. Jag höll på att missa det, men blev bjuden på en kanel bulle sista tiden av klockslaget. Mycket gott var det!

  4. Haha, jag som älskar kanelbullens dag åt bara en igår. Desto fler åt jag i tisdags efter att jag hade bakat. 😀

  5. Jag hade faktiskt ingen koll på att det var kanelbullens dag innan en av mina amerikanska vänner påminde mig om det. Men det ser riktigt gott ut! Länge sen jag åt hembakade kanelbullar. Kanske blir att baka i helgen.

  6. Jag åt ingen i går 🙈 jag har för mig att jag har köpt doftljus med doft av kanelbullar från Ikea för ett par år sen. Eller så har jag dröm det 🙈😂

  7. Så otroligt gott med nybakta bullar. Åt 1,5 igår.. Men får erkänna att den halva var gigantisk och ungefär så stor som 2-3 vanliga hihi

  8. Jag har heller aldrig hört talas om att man ska pensla bullarna efter att dom har gräddas.Jag var dock inte lika duktig som dig,utan köpte våra i affären.Jag åt bara en kanelbulle

  9. Åh så gott! Jag fick faktiskt en påse hembakade bullar av en vän som jag mumsade på. Så gott! Det är underbar att kanelbullen har en egen dag så att man har en godkänd anledning till att proppa i sig mängder med bullar. Inte för att det stoppar mig annars. haha! 😀 // Petra Elisabeth

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: