Firade kaffets dag.

Hej på er!

Visste ni att det är kaffets dag just idag? Jag läste det imorse när jag satt med morgonkaffet och åt frukost. Härligt med kaffets dag – det måste ju betyda att man just idag kan dricka hur många koppar som helst utan minsta dåligt samvete.

Firade kaffets dag.

För många med mig är det ett måste med en kopp kaffe innan det går att kicka igång dagen. Men tydligen så finns de flera anledningar till att fira kaffet idag enligt Fredrik Hansson på Expressen.

Kaffe ska förlänga livet. Enligt forskarna verkar tre koppar om dagen vara ett gyllene snitt för ett långt liv. I en studie från i somras sägs det att kaffedrickande kan kopplas till ett längre liv och minskad risk att drabbas av vissa sjukdomar.

Kaffe är humörboostande. Det sägs även att kaffe ska höja humöret och minska depressioner. I en stor studie som gjordes för några år sedan bland 51 000 amerikanska kvinnor. Visades att risken för att drabbas av en depression minskade med 20 procent bland de som drack omkring fyra koppar per dag.

Kaffe hjälper tröga magar. Om man lider av förstoppning eller trög mage kan kaffe vara en perfekt huskur. Kaffe uppges ha en positiv effekt på matsmältningen och har  vattenutdrivande egenskaper.

Kaffe skyddar, hjärtat, hjärnan och blodet. En måttlig mängd kaffe minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar. 3-4 koppar per dag brukar anses vara lagom. Koffeinet skärper våra hjärnor och kan motverka försämrat minne.

Kaffe sägs minska risken för demens och Parkinsson. Kaffedrickande i lagom mängd sägs kunna minska risken för demens med hela 50 procent.

Kaffe bränner fett och boostar träningen. Kaffe ska höja kroppstemperatur vilket också kan öka förbränning och kaloriförbrukning. Kaffe sägs även öka prestationen under ett träningspass – både när det gäller styrketräning och uthållighetsträning.

Alla dessa plus gör det bara ännu mera befogat att dricka så mycket kaffe som jag gör. Kaffe förlänger livet sägs det.

Vad är hemligheten bakom kaffet kraft?

Allt som känns positivt i en annars hård värld just nu känns fantastiskt. Det framför allt kaffets antiinflammatoriska egenskaper som är nyckeln. Med åldern ökar nivån av inflammation i vår kropp. Denna inflammation kan i sin tur utlösa tillstånd som Alzheimers sjukdom och hjärt-kärlsjukdomar.

Bara för att det är kaffets dag just idag lyxade jag till det och köpte hem barista mjölk och gjorde egna latte till oss kaffedrickare här hemma. Jag fick topp betyg på dem från killarna. Vem vet jag kanske skulle bli barista?

29d29c29b29a

efc1f2f14b572fa1c37b17c92ec2ed33

Puss & Kram.

 

 

 

10 reaktioner till “Firade kaffets dag.

Lägg till

  1. 34 år gammal och har ännu inte lärt mig dricka kaffe. Blir helt hyper om jag någon gång tvingas dricka. Får hjärtklappningar och blir darrig. så hoppar över den biten

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: