Luftat dottern med fredagsfika.

Halloj.

Fredagar brukar jag bjuda mig själv på en god fredagsfika. Nu denna veckan efter jag kommit igång med träningen har jag inte fikat med godsaker på samma sätt som jag brukar. Därför var det såklart lite extra att fika idag.

Luftat dottern med fredagsfika.

Här hemma har vi haft sjukstuga hela veckan först var både liten och mellan hemma och sjuka men nu är Marcel åter på benen igen. Tilda var feberfri redan igår men fortfarande hostig och småhängig så hon fick allt stanna hemma även idag. Idag var det test dagen. Vi gjorde alltid så eller gör så sedan barnen var små att de fick komma ut en stund för att se om de skulle orka dagen efter. Ni fattar säkert, vi ville att de skulle ha en dag hemma då de var friska och så när på orkade med det vi gjorde innan de gick tillbaka till förskola och skola.

Fredagsfika på Spaaks.

Vi åkte ner till centrum och tog en fika på Spaaks. Att mumsa kanelhjärtan på Spaaks är nostalgi för Tilda även om hon väljer något annat att fika på vill hon ändå alltid ha ett litet hjärta. När hon var liten åt hon alltid och äter fortfarande deras kanelhjärtan. Visst är de goda men jag tycker att de är allra bäst på Pistage Karlsbader, den är mumsigast.

Det var tur att vår tjej var hemma idag också för hon orkade knappt äta upp sina små kakor och la sig på soffan direkt när vi kom hem igen. Tur att det är helg nu så hon kan pigga på sig ordentligt.

28jj28ii28kk

På tal om Kanelbullens dag.

Vilken tur att jag såg denna lappen på Spaaks idag för jag har skrivit in kanelbullens dag som den 6/10 vilket hade blivit hel fel. På torsdag redan alltså….hur ska jag eller vi hinna baka bullar på torsdag? Visst kan jag baka i helgen men grejen är ju att mumsa nybakta bullar. Såg att man kan beställa bullar från Spaaks till på torsdag som är den stora bulle dagen. Jag funderar faktiskt på att göra det och hämta dem när jag kommer från stan på torsdag. Hur smidigt som helst! Hoppas bara att barnen skulle gå med på att vi köper kanelbullar istället för att baka när tiden är knapp.

28hh

21b

7

36 thoughts on “Luftat dottern med fredagsfika.

Add yours

 1. Åh va mysigt och gott! Så fin idé att unna sig fredagsfika varje vecka ju 😃 Tack för påminnelsen om kanelbullensdag, får ta och fixa bullar tills dess 😙🌸

 2. Åh ge mig den där bullen! Älskar för övrigt kanelbullar!
  Svar: Ja, det är super på Pinchos, synd att dom har så sjukt mycket is i drinkarna bara. Ja dessa tjejkvällar är ljuvliga!

 3. Så mysigt med fika 😀 ..och jag hade verkligen missat att det snart var kanelbullens dag, är det verkligen snart oktober?! Det går för snabbt nu..

 4. Vi kör också med en dag extra här hemma efter sjukdom för att vara på den säkra sidan.Hoppas att ni slipper sjukdomar på ett tag framöver.Vad trevligt med fika stund på kaffet

 5. Men åh va mysigt att ni fick en gosig fredagsfika tillsammans. Trist såklart att hon inte är kry, hoppas hon piggar på sig i helgen! ☀

 6. Åh vilken mysig fikadejt 😍 Tror nog du blir förlåten för köpta bullar, så får ni ta er tid att baka egna en dag det passar med tid istället 🙂

 7. Alla är verkligen sjuka just nu.. Kanelbullens dag har verkligen blivit något stort, Jobbar på torsdag, men kan kanske baka på jobbet så alla får då de kommer ”hem” Jobbar på ett LSS boende så visst hade det varit lite mysigt att mötas av efter en dag på jobbet?

 8. Vilken god fika. Tänk om fler föräldrar kunde ha sina barn hemma en extra dag eller helt enkelt stanna hemma med sina sjuka barn. Jag blev tillsagd av bvc att vara hemma 1-2 dagar extra när Loui blir sjuk som han är infektionskänslig

 9. Vilken god fika. Tänk om fler föräldrar kunde ha sina barn hemma en extra dag eller helt enkelt stanna hemma med sina sjuka barn. Jag blev tillsagd av bvc att vara hemma 1-2 dagar extra när Loui blir sjuk som han är infektionskänslig

 10. Känns som att alla är sjuka nu när det är höst, här är vi lite förkylda men fredagsfika är verkligen så underbart! 😀

 11. Smart att testa orken på barnet med en mysig fika. Om de inte orkar en så stilla och lugn aktivitet så är de ju inte friska 🙃 Kul med kanelbullens dag snart 👍

 12. Så härligt att få kvalitetstid!! Vi har ”fredagsfikan” här hemma varje fredag, den är livsviktig för Mira. Den där bullen såg sjukt god ut!!!
  Trevlig helg!

 13. Mysigt att fika med dottern 😀 Jag gillar att fika rent generellt 😛 haha.
  Ja kanelbullensdag förbereder vi för på jobbet.. Som det ser ut nu så jobbar jag inte den dagen, är lite glad för det faktiskt 😉

 14. Skönt att ni börjar bli friska där hemma! Roligt att du har kommit igång med träningen också! 🙂 Låter som att ni hade en mysig stund tillsammans! 😀 // Petra Elisabeth

 15. Mysigt 🙂 Hoppas ni har haft en bra helg och att alla kryar på sig ♡ Spaaks är ett uppskattat ställe hos många vet jag. Jag gillar även det själv. 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: