Träningsvärk är fasiken inte skönt.

Hej Hej.

Ni anar inte vilken hemsk träningsvärk jag har på ovan sidan av låren. Fy fasiken säger jag vad den gör ont. Övriga kroppen klarade sig utmärkt men inte ovan sidan av låren.

Hur får jag bort träningsvärken?

Den måste bara bort för imorgon är det dags för nästa pass. Jag tänkte att det kanske skulle lätta lite om jag gick ut och promenerade. Så jag drog på mig mina träningskläder och gav mig ut i skogen på min vanliga sväng. Att promenera funkade hur bra som helst det är när jag måste böja på mig som det är som värst.

26a

Träningsvärk får man när man antingen tränar tyngre eller längre än vad man är van vid. Om man provar någon ny träningsform/övning är risken för träningsvärk också större. Det var ju precis vad jag gjorde – tränade för första gången på alldeles för länge och nytt pass. Helst av allt skulle jag vilja ligga i soffan och mumsa choklad vilket inte är så smart. Mycket bättre att försöka få igång blodgenomströmningen genom att röra på sig  i stället. Visst kändes det bättre för stunden när jag var ute och gick men nu är jag på samma nivå igen.

Några som jag beklagat mig för idag har sagt att jag ska stretcha musklerna för det skulle hjälpa. Nu är jag mer påläst och vet att träningsvärk inte försvinner om man stretchar. Det stämmer inte utan ska vara en seglivad myt.

Ett annat tips som jag fått är att dricka vatten och äta ordentligt efter ditt träningspass och att sova ordentligt nätterna efter hårda pass. Det ska hjälpa återhämtningen. Har ni några dunderkurer så tar jag mer än gärna emot dem.

puss1

 

8 thoughts on “Träningsvärk är fasiken inte skönt.

Add yours

  1. Dunder tips vet jag inte men jag tycker att det lättaste sättet nog är att träna lite till, det brukar hjälpa, och promenader 🌸

  2. Oj oj, träningsvärk kan ju bli värre dag två också. Jag är dock lite tvärtom, visst att träningsvärk gör ont men det är en skön känsla också. Kanske för att jag är nöjd över att ha tränat. 😀

  3. jag har också träningsvärk och säger som vissa andra här att det är den bästa känslan för då vet man att man har gjort något bra och att man känner sig stolt över det man gjort .Blir så nöjd då.Men sen kan detta vara jobbigt att ha för extrem träningsvärk också så kan förstå dej också .Ha en underbar Torsdag <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: