Öst på med ny energi.

Hej.

Nu sitter jag ihop kruppen med en kopp kaffe efter en heldag på stan. Jag är helt slut men fylld med ny energi och nya intryck. Något som jag lärt mig är att när livet suger på något plan kan man attackera med bra intryck och input i massor så det går att hålla en jämn balans och trasiga bitar får energi till att läka. Det är lite så jag jobbar just nu.      Öst på med ny energi.

Så vi börjar från början med min ösiga tisdag.

Först ut idag stod att börja träna hos House of Shapes som är ett gym och dansskola under samma tak. På Fitness-schemat finns både dansklasser, yoga, pilates, kondition och styrka vilket jag fastnade för eftersom jag gillar dans och tänkte lite åt gympa hållet (jag var AG gymnast i min ungdom). Så nu är jag med träningskort, det är knappt att jag tror att det är sant, men så är det. Mitt första pass blev Barre Move.

Inspirationen till den här klassen kommer främst från balett, funktionell träning och yoga/rörlighet. Under en klass får man träna igenom hela kroppen på ett effektivt men ändå skonsamt och funktionellt sätt. På Barre Move tränar man styrka, kroppskontroll, bålstabilitet, rörlighet och balans på ett lättsamt och tillåtande sätt. Ja, jag orkade, ja jag fixade passet. Efter kände jag ren skär lycka över att jag äntligen vågat och tagit tag i min träning men framför allt att jag orkade och klarade av passet även om jag tyckte styrkan var lite tung. På torsdag är det dags igen men då kör jag Functional training light.

25a

Lunch på Systrarna Andersson.

Systrarna A är ett kärt gammalt ställe för mig. Det går i perioder för mig när jag åker dit och äter lunch eller tar en fika. Idag fick det bli en lunch för min del. Jag tog en morotssoppa med brytbröd. Super gott och nyttigt, Fast bullarna både såg galet goda ut och brukar vara det fick det bli fika stopp för min del. Hallo!!! Pinglan du kom liksom från gymmet och så vidare – jag hoppade bullarna även om det sved lite där och då.

25e25d25c

Vilken ljuvlig barnvagn.

Efter lunchen gick jag ner till Odenplan där jag sprang på denna fina vagn i en av secondhand butikerna på Odengatan. Inte för att om jag hade en bebis skulle ha en sådan vagn men som prydnad någonstans. Hur som helst så fin och välvårdad var den allt.

25f25g

Kaffe på Fabrique på Odenplan.

Jag smet in på Fabrique och tog en kaffe och kikade ut på alla människor som gick förbi utanför. När jag jobbade på Söder var jag på Fabrique på Rosenlundsgatan flera gånger i veckan. Så visst är det franska stenugnsbageriet mig kärt i hjärtat.

25h25i

Höst och solsken i Vasaparken.

Vi har haft underbart vackert höst väder i Stockholm idag. Lite kallt men vad gör väl det när solen skiner och Vasaparken på upp till dans. När glasskiosken är stängd då är det höst. Jag gick runt och bar njöt av det vackra vädret innan det var dags för fötterna.

25j25k25l25mm

Zonterapi.

Zonterapi är en av de äldsta läkekonsterna där man genom tryck på specifika zoner på fötterna sätter igång kroppens egna självläkning. Jag har varit tidigare hos Pernilla på Fotzonen och vet hur kunnig och duktig hon är. Zonterapi är en vattendelare. Vissa tror stenhårt på behandlingsmetoden. Andra avfärdar den i brist på vetenskapliga bevis. Zonterapi är en massageteknik som innebär att specifika områden på foten masseras för att påverka olika organ eller kroppsdelar.

Jag tycker att det är fantastiskt att behandlaren kan massera och stimulera olika delar av fötterna och på så sätt se vad personen har  eller haft problem i kroppen. Pernilla träffade helt rätt utan att kunna veta något om mig. Mitt högra knä som opererat har inte full muskelfunktion, vänster höftböj som är det område som röntgats och krånglar, sköldkörteln som är bevis på stress både psykisk och fysisk plus att jag är spänd i övre bröstrygg vilket även det talar för en inre oro och press. Klockrena svar, nästan lite skrämmande. Jag skulle mer än gärna gå till Fotzonen en gång i veckan.

25n

Bästa Bästa Tisdagen på länge – Tack Kamilla för idag.

puss1

 

 

32 reaktioner till “Öst på med ny energi.

Lägg till

 1. MEn vilken söt valpis 😀 De va en sådan barnvagn jag låg i när jag va mini hahah 🙂

  Morotssoppan såg riktigt god ut, aldrig smakat men får nog göra de 😀

  Gilla

 2. Oh, det lät som en rolig träningsform! Jag är så dålig på att variera min träning. Tycker att styrketräningen är så rolig, men det hade samtidigt varit roligt att få in någon annan träningsform någon gång ibland. 😀

  Gilla

 3. Alltså dina dagsinlägg är så himla bra och roliga och läsa, tycker också dom är uppdelade på såå bra sätt! Verkar som du haft en väldigt fin dag & roligt att vara på stan 😃 Zonterapi verkar intressant!

  Gillad av 1 person

 4. Ditt inlägg är lika bra som alltid! Men alltså wow vilken snygg vagn, en sån hade jag lätt kunnat använt om jag hade en liten. Jag tycker att Zonterapi låter väldigt intressant 🙂

  Gilla

 5. Vad härligt med ett sådant pass 😀 Jag ska fixa gymkort nu under hösten, är mega taggad 😀 Ska dock först komma in i jobbrutinerna så jag inte kör slut på mig själv det första jag gör..

  Gilla

 6. Vad mycket du alltid hinner med under dina dagar. 🙂 men ja, öser man så är det klart att det blir så. 🙂 Kul att du tränar på House of Shapes. Vad tycker du om det? Är lite sugen på att börja.

  Gillad av 1 person

 7. Vilken intensiv, men härlig, dag du verkat haft 🙂 Så kul med träningen, jag skulle också vilja komma igång igen 😀 Och barnvagnen..wow, så himla fin! Jag hade nog inte heller använt den, men som sagt – som prydnad 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: