Svea Vaccin får står för mitt skydd.

” Inlägget är i samarbete med Svea Vaccin”

svea_vaccin

Hej.

Just nu drömmer jag mig bort till sol och värme. Jag har fastnat för Trinidad Tobago. Trinidad Tobago som land är rikt och utvecklat. Till skillnad från flera länder i Karibien inte är turismen landets huvudsakliga inkomstkälla. Vilket jag tänker inte gör landet så exploaterat utan att jag kommer uppleva och leva nära landets befolkning och natur. Trinidad Tobago består av två stora och 21 små öar strax utanför Venezuelas kust. När jag kommer dit ska jag lata mig hela dagarna, lyssna på bra ljudböcker, dricka goda drinkar och äta gott hela dagar. Sist men inte minst ska jag lapa sol och bada.

s1200

Inresetillstånd till Trinidad Tobago.

När jag först läste och drömde mig bort var varken vaccineringar eller inresetillstånd något som jag tänkte på. Men när jag tänkte efter så var det ju klart att jag behövde kolla upp vaccinationer och vad som gäller för landet jag vill resa till. Var tar jag de vaccin som jag eventuellt behöver och så vidare. Nu vet jag hos Svea Vaccin tänker jag ta de vaccin som jag behöver. Svea Vaccin har bara i Stockholmsområdet 14 mottagningar förutom att de finns från norr till söder i vårt avlånga land och funnits sedan 2005.

centralstationen

Svea Vaccin har personal med särskild kompetens för att ge reserådgivning och vaccinering av vuxna och barn inför resor till utlandet.  Det bästa av allt är att de har drop- in mottagningar. En sak till som är värd att tänka på inför långväga resor är att för att säkerställa att du får ett så bra skydd som möjligt bör du besöka en mottagningen  1½ månad innan din avresa. Så med denna nya kunskapen blir det inte en sista minuten innan jag vaccinerat mig.

Hur kan jag veta allt detta?

Det krävs intyg om vaccination mot gula febern om man nyligen besökt ett land där sjukdomen är aktiv för att komma in i Trinidad Tobago. Övrigt rekommenderas alla besökare att vaccinera sig mot hepatit A, och vid vistelser närmare en månad eller mer även hepatit B. Vid längre vistelser kan vaccinering mot tyfoid också vara bra, om man tänkt sig att äta den lokala maten på enklare ställen och umgås med invånarna. Hur kan jag veta allt detta? Därför att Svea Vaccin har en karta med information ifrån de allra flesta resmål vad som krävs, behövs och annan matnyttig information. Svea Vaccin skriver intyg om bland annat gula febern vaccin som krävs för flera länder. Allt på samma ställe så att allt går så smidigt som det går. Vill man ligga ännu lite steget före kan man ladda ner och fylla i hälsodeklarationen innan man kommer till mottagningen.

3ed8178a-9d16-4b4f-a6d5-f940aa0241be

svea_vaccin

”Drop-In mottagningar som erbjuder vaccinationer och reseskydd inför din utlandsresa.”

 

” Inlägget är i samarbete med Svea Vaccin”

 

3 thoughts on “Svea Vaccin får står för mitt skydd.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: