Till mitt 16 åriga jag.

Godmorgon.

Jag har funderat lite på vad jag önskat att jag hade vetat och någon sagt till mig när jag var 16 år och slutade årskurs 9. Hela livet stod framför mig och jag var full av liv. Tok kär i Peter som var min första kille. Jag hade ända sedan jag var barn velat vara annorlunda och gå min egen väg. Vilket jag gjorde och fick betala dyrt för många gånger. Växer man som jag upp i en småstad där alla ska vara lika och annorlunda ofta blir utfryst eller kritiserade. Jäklar vad stark jag blev de åren där under högstadiet när jag gick en annan väg och hittade nya fantastiska vänner. I denna åldern satte jag upp tre ledord som som skulle leda mig i livet. De finns fortfarande med mig TRO   HOPP   LÄNGTAN. Jag skrev ihop några råd och kloka ord som jag hade önskat jag fick, från mig själv 30 år senare i livet.

15f

Till mitt 16 åriga jag.

♥ Var snäll mot dig själv och lyssna på ditt hjärta. Ta ingen skit. Låt inte andra styra ditt liv och dina val. Våga stå upp för dig själv även när det vinden viner kring dina ben.

♥ Det är inte hela världen att du inte kom in på kosmetolog linjen i Stockholm. Du kommer ändå lyckas och skaffa dig en gedigen utbildning att stå på. Du kan bli vad du vill bara du jobbar lite på det. Tro på dig själv och lyssna på vad du vill.

♥ Res så mycket du bara kan världen har så oändligt mycket att visa och upptäcka.

♥ Våga släppa alla tankar om vad andra ska tycka och tänka. En dag kommer du hitta hem i en stad och plats som passar dig där du kan vara precis som du är.

♥ Släpp genast tanken och din inställning om att du ska rädda hela världen. Visst är det en fin egenskap att värna om andra och sätta dem i första rummet. Men du kan inte hjälpa alla andra om du inte hjälper och sätter dig själv allra främst i tåget.

♥ Angående kärlek och relationer, var inte så rädd för att bli avisad. Det kan bara bli ett nej. Blir det ett nej så var han inte rätt för dig. Du kommer finna kärlek som tar dig med på livsresor som både kommer ge och ta precis som livet är. PS…du kommer få tre fantastiska barn som kommer vara de finaste och vackraste i din värld.

♥ Du kommer inte alltid vara coopare utåt sett men i hjärtat kommer denna tiden alltid finnas med som en fin och galet rolig tid. Innerst inne handlar allt om att du vill uppleva, upptäcka och blir rastlös om du fastnar i samma mönster. Lyssna på den inre rösten och testa, prova på och sluta aldrig tro, hoppas och längta.

Här har ni mina råd till mig själv. Vad hade ni velat säga till ert sextonåriga jag?

Ha en toppen söndag.

puss1

 

 

13 reaktioner till “Till mitt 16 åriga jag.

Lägg till

  1. Att se tillbaka kan verkligen vara nyttigt ibland om en inte fastnar där 🙂 En kan då också se hur mycket som har förändrats och hur mycket en har vuxit.

    Gilla

  2. Så kloka ord att säga till ditt 16-åriga jag! Vet du att jag har också den senaste tiden tänkt på vad jag skulle ha velat säga till mitt tonåriga jag. Livet skulle ha kunnat vara lättare med hjälp av lite visdom från det framtida jaget.

    Gilla

  3. Så fint att läsa :). Om jag skulle fått träffa mitt sextonåriga och då otroligt trasiga jag vet jag inte vad jag sagt? Kanske är att livet kommer bli bättre om fyra år när jag/du blir mamma. Jag skulle berätta att jag skulle få fortsätta kämpa, men att jag också kommer lyckas med många saker. Jag hade kramat om mig själv och sagt till mig själv att jag är bättre än vad andra tror. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: