Salt och Ljus på Stockholm Saltspa.

Halloj.

Jag var på något riktigt spännande och delvis nytt för mig idag. Nämligen på saltbehandling med ljusterapi på Stockholm Saltspa. Saltrummet är en avkopplande plats där man kan finna återhämtning och fly undan vardagens stress och måsten. Saltrummmet är ett rum som är klätt i bergssalt från tak till golv. Andningssalt frigörs i småpartiklar genom en generator som rengör luftvägarna och samtidigt hjälper mot hudproblem. I ett mikroklimat och en miljö autentisk med de forna saltgruvorna kan man koppla av från det hektiska samhälle vi har idag och uppleva saltets hälsofrämjande egenskaper. Alldeles vitt och fyllt med salt och ljusterapilampor. Ljusterapilamporna är uppiggande och godkända för medicinskt bruk för behandling av bland annat depression och stressrelaterade symtom.

12h12i

Stockholm Saltspa.

Vid Kornhamnstorg i Gamla Stan hittar man Stockholm Saltspa. När jag kom till Spaet fick jag byta om till badrock. Om man önskade kunde man välja tofflor på fötterna men jag ville verkligen känna saltet mot mina fötter. Saltet är antibakteriellt och riktigt skönt att gå på. Inne i rummet finns vilstolar som man kan sitta och slappna av i. Jag hade svårt att sitta stilla hela tiden utan lekte och byggde salttorn med fötterna.

12m12n

Behandlingen.

Rummet är täckt med salt från golv till tak. Behandlingen tar 45 min och man sitter i badrock som finns att låna, alternativt i shorts och linne eller badkläder/bikinis, i en vilstol och lyssnar till den avslappnande musiken. Att duscha efteråt rekommenderas inte då det är bra att låta saltet ligga på huden. Jag har fortfarande salt kvar mellan tårna. Hade det inte varit för att jag nyss varit på saltspa hade jag säkert blivit tokig på saltkornen men de fick mer än gärna ligga kvar i strumporna idag. I saltrummet erbjuds även ljusterapi i kombination med saltbehandlingen. Ljusterapi gick jag på flera gånger i höstas och trivdes med så valet för mig var saltbehandling med ljusterapi.

12o12p12q

En sak är säker – jag kommer definitivt att besöka Stockholm Saltspa flera gånger nu under hösten och vintern.

Ha en fortsatt toppen onsdag.

puss1

 

19 thoughts on “Salt och Ljus på Stockholm Saltspa.

Add yours

  1. Så himla häftigt & annorlunda verkligen! Vilken upplevelse! Ja lite salt o ljus hade man behövt nu, herrejisses vad trött jag är! Har faktiskt läst om dessa saltspa:s, så coolt!
    Svar: Ja så himla konstig tjej alltså, haha. Precis man skall inte räkna med att folk vill dela med sig utav detta. Ja variation på bloggar gillar jag. Läser sällan nischade bloggar faktiskt om det inte är resebloggar då.

  2. Det var inte så länge sedan som jag fick höra om saltbadet.När jag har läst din beskrivning om behandlingen så måste jag erkänna att jag blir sugen på att testa behandlingen

  3. Oj så härligt och det var något nytt för mig, kände jag ej till. Det finns ju mer utbud i sthlm än i vår lilla stad med =D. Jag skulle behöva ngn egentid och göra ngt sådant med

  4. Gud vad underbart det låter! Vill också på saltspa nu! Kommer ihåg när jag var i polen i en saltgruva. Luften var så fräsch o andas!

  5. Kan tänka mig att det var fantastiskt. I den staden där jag jobbar har dom ”sol och sand” Solrum, men man sitter på en sandstrand istället.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: