Torsdagstanke.

Godmorgon.

Ny dag nya möjligheter, eller hur! Jag kan inte riktigt förstå varför och vad det är som gör att:

 • Varför längtar vissa människor redan nu efter julen?

25hh

För det första så har vi fortfarande augusti och sensommar i alla fall här i Stockholm med omnejd. Visst är advent och allt som här julen till mysigt och något som jag verkligen inte vill missa på något sätt. Men jag förstår inte varför vissa människor hela tiden längtar bort och ibland vill hoppa över hösten, barnets ålder för man längtar tills de börjar skolan, kan gå och så vidare. Livet är här och nu. Vi kan inte hoppa över det även om jag nog tycker att en del människor hoppar över då de bara rusar och är på väg. De talar som även jag gjorde om alla måsten som ligger framför dem och allt de gjort tidigare under dagen. Om någon tar tag i dem har de svårt att stå stilla för de är på väg till nästa.

Det kan inte varit tanken att Gud som haver som skapade allting tänkte sig människan som skulle vara den klokaste nu bara irrar omkring som yrra höns på jorden. Vi missar ju hela poängen med allting kan jag tycka. Sedan var denna poängen nu är är individuellt men jag vill känna att jag levt och funnits en stund på jorden den dagen det blir min tur.

 • Varför längtar vissa människor redan nu efter julen? Vad tror ni?

 

Ha nu en toppen torsdag.

7

30 thoughts on “Torsdagstanke.

Add yours

 1. Tycker de är mysigt att tänka på julen nu dock är ja redan klar med alla julklappar för i år & är redan klar med födelsedag presenter för de som fyller i februari månaden. Dock väntar vi med att julpynta i slutet av oktober månaden.

 2. Det kanske beror på att hösten är ”lång och tråkig”, och känner därför att julen gärna skulle kunna komma så fort som möjligt!

 3. Jag längtar till julen. Det gör jag varje år efter skolan har börjat hahahaha. Jag älskar att ha familjen runt mig och det brukar jag har när det är högtider. I år vet jag dock inte hur det blir men jag längtar ändå 🙂

 4. Jag älskar julen, jag längtar ständigt till att få fira julaftonen, men samtidigt så är det inget jag önskar bort en hel årstid till! Nej, nu ska man fokusera på hösten, precis som du säger ;D

 5. Jag längtar efter julen då det blir min första jul med min nyfödda systerdotter och sen älskar jag julen. 🙂 Jag brukar börja i tid med julklappar för att slippa stressa eftersom det kan vara svårt att komma på julklappar. Det innebär dock inte att jag inte tar vara på hösten, för jag ÄLSKAR höst med alla färgade fina löv och allt mys, men jag är en person som inte vill stressa och börjar därför i tid för att kunna njuta av julen och slippa den där julstressen som alla pratar om. 🙂

 6. Jag brukar börja längta ganska tidigt. Mest för att det är en så himla mysig tid på året! Jag vet att jag tar mig ännu mer tid till att mysa, baka och fixa. Greja ordning hemma osv. På själva julafton tar man sig tid för att umgås med sina nära och kära, även de man träffar mer sällan.

  Men i år längtar jag inte ens efter hösten än.. Som tyvärr kommit hit redan.. Inte meteorologiskt men vi har inga dagar där man kan gå i kortärmat längre. Det regnar o h är mulet i princip varje dag.. Suck haha😅

 7. Har faktiskt funderat kring samma sak, har sett flera inlägg på bloggar där folk längtar efter julen, förstår inte riktigt varför? Tycker man skall njuta av hösten först, sen fundera på julen.

 8. Jag längtar till julen för att det är min favorithögtid. Men det betyder inte att jag inte är här i nuet och uppskattar hösten samtidigt. För den har ju sin charm som jag älskar. 🙂

 9. Väldigt bra och klokt skrivet! Tyvärr är så många inne i att hela tiden leva med huvudet långt bort i framtiden, och det nog inte ens är alla som kan ta till sig budskapet i det du skriver. För livet är bara här och nu. Morgondagen vet vi inte ens om vi får uppleva. För mig som går i t-shirt och kortbyxor fortfarande, och njuter av helt vanligt svenskt sommarväder kunde julen inte vara längre borta. Jag tycker att man kastar bort värdefull livstid när man inte lever i och uppskattar nuet. Har faktiskt också gått och funderat på att skriva om det här ämnet.

 10. Längtar faktiskt inte efter jul men är så mysigt att se fram emot så kanske därför folk längtar tänker jag? ☺️🌸

 11. min make längtar enormt mkt då han ej klarar av värmen på sommaren.. Han älskar snön och de lite kyligare
  Kan förstå honom men jag är mer för värmen då jag ej tål kylan hahaha

 12. Hej! Jag skulle bara vilja höra om det är okej om jag printscreenar din header för att ha i ett inlägg på min blogg! Jag länkar bloggar jag gillar och vill ha med din och vill därför höra först om det är okej med bilden =)

 13. Usch, förstår inte heller varför folk redan längtar efter julen. Jag bävar snarare. Men jag tror att det kanske har att göra med att vi människor har ett behov av att ständigt ha någonting att se fram emot. Allt för att få nutiden att kännas mer betydelsefull, paradoxalt nog. Bara min teori 🙂

 14. Vilka en bra fråga och reflektion! Jag är en av dem som lever med alla måsten och fick nu en liten tankeställare så tack för den 😁

  Tror att när sommaren är över så börjar en planera inför julen och alla klappar som ska införskaffas. Jag menar jag har redan börjat köpa julklsppar för att sprida ut pengarna 🙈😅 Haha 😁

 15. Jag har oftast gömt mig inför alla säsonger, och helt plötsligt så står jag mitt i dom, nu har jag stressat ner ( bytt jobb) och njuter av varje dag, är mycket som jag har fått gjort och upplevt sen maj har jag inte gjort på många år, och denna underbara sommar, woooow säger jag bara, jag har älskat varenda minut och önskar att det kunde komma tillbaka, men jag kommer också att njuta av allt som komma skall, då även julen 🙂 Vet inte varför man längtar efter julen, kanske mer gemenskap, god mat och sällskap 🙂

 16. Jag längtar verkligen inte till julen utan tar var dag som den kommer 🙂 Jag såg i min blogg att du skrev att jag missat kommentera igår, men jag vet inte i vilken tråd jag hade missat för jag hittar inte dig någonstans från gårdagen. Ha en fin kväll!

 17. Jag älskar julen så därför ser jag fram emot den och i och med mitt företag så måste jag arbeta med julmaterialet redan nu, vilket gör att jag inspireras till det som komma skall. 🙂 Men jag tycker väldigt mycket om hösten och alla årstider, och vill påstå att jag är bra på att njuta av nuet pga en stressad bakgrund, det finns inget viktigare än att vara här och nu i sinnet. 🙂 Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: