Vill ni följa med till Zetas?

Hej Hej.

Idag har jag haft en del för mig med både bloggfix och samtal på förmiddagen innan jag mötte upp Sanna för en fika i solen på Zetas. Zetas Trädgård eller kort Zätas är en handelsträdgård i Segeltorp utanför Stockholm är en plats dit de allra flesta trädgårdsälskare tar sig minst en gång varje år för att njuta av den fina handelsträdgården, ta en kaffe på Trädgårdscafét eller äta en bit mat eller rent av shoppa något vackert och spännande i shopen. Så för er läsare som inte bor i Stockholmsområdet eller ute  i landet tänkte jag att ni får följa med mig runt på Zetas idag om ni vill. Om inte får ni lämna sidan nu för här blir det bilder för att ni ska förstå vilken pärla Zetas är.

Vill ni följa med till Zetas?

Zetas Trädgård är en fin handels- och visningsträdgård. De har Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter samt en visningsträdgård med fullvuxna växter. Victoria Skoglund trädgårdsmästaren som även skrivit flera böcker om trädgård driver och äger Zetas Trädgård tillsammans med Rickard Skoglund. Victoria har ni kanske sett på Tv 4 där hon varit med flera gånger och pratat om trädgård bland annat. För mig har Zetas varit en plats där jag fått inspiration och nya ideér under många många år. En plats där jag kan strosa runt runt i flera timmar och bara vara.

29a

Första stopp rosorna.

Här har jag köpt och drömt om min egna rosenträdgård som jag med viss vemod insett aldrig kommer bli av där jag bor nu på grund av alla rådjur som har samma kärlek som jag till rosor. En dag ska jag ha en sådan rosenplats som min farmor Elsa hade, det har jag lovat mig själv.

29q

Varje gång jag går runt ibland alla rosorna så har det blivit en liten grej för mig själv ända sedan jag var här och planerade och handlade till vår lilla uteplats i Gröndal innan William föddes. Nämligen att välja ut dagens topp tre rosor som jag vill ha i min drömträdgård. Så här kommer de i tur och ordning.

29d29c29b

Spännande små ställen.

Zetas Trädgård har flera nya spännande små platser och ting varje gång jag besöker trädgården. Idag hittade jag bikupan allra längst upp vid vattenfallet. Åh, jag vill gärna lära mig och läsa på om bikupor så kanske jag en dag kan göra min egna honung. Vem vet?

29o29n29p

Trädgårdscafét.

I  Zetas Trädgårdscafé kan man äta en god lunch, eller njuta av något hembakt från kakbuffén. Inifrån caféet kan man följa trädgårdens alla årstider på första parkett men som idag sitter de flesta utomhus i trädgården.

29e29f29g29h29i29j

Vet inte varför men jag har fallit för Zetas hallongrottor. Köper nästan alltid dem, men så kan jag lova att de är riktigt goda också. Idag fick Sanna och jag sällskap av en lite fågel. Den var riktigt modig och satt bredvid oss hela tiden tills jag ställde bort min assiett med småsmulor på ett annat bord.

29k

Tulpanlökar i massor.

Inne i butiken fanns det hur många spännande tulpanlökar som helst vilka säljs styckvis. Hur charmigt som helst att gå och plocka lökar så som jag plockar smågodis på ICA. Idag åkte jag från Zetas tomhänt men full av ny energi och nya tankar.

29l29m

Självaste Victoria fanns i butiken idag.

Hon stod och signerade sin nya bok till en rad kvinnor som ställde den ena frågan efter den andra. Jag däremot höll mig på avstånd men tjuvlyssnade på hennes tips om rådjur.

29

För er som blir nyfikna på boken finns den här.

Hoppas att ni tyckte om att följa med till Zetas. Ha en fortsatt toppen onsdag.

pusskram

15 thoughts on “Vill ni följa med till Zetas?

Add yours

  1. Men åh dit hade jag gärna åkt! Du tar så himla härliga bilder också så man blir ju inte mindre sugen på att åka dit 😀

  2. Åh så fint och fridfullt på något sätt!
    Jag älskar sånna ställen, det är så himla mysigt!!!

    och aprikosa rosor är min favvis med 🙂

    Kram kram

  3. Vilket mysigt ställe. Jag hade gärna besökt platsen där och promenerat runt. Vem vet, nån gång i framtiden kanske jag kommer uppåt i landet och har möjligheten till ett besök =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: