Drömmar om nytt kök.

”Inlägget är i samarbete med Golvshop.se”

Hej.

Nu när hösten och allt mys hemma väntar runt hörnet kommer och min årliga längtan om att fixa ordning och göra om hemma. Så har det alltid varit med mig att hösten är nystart och förändringens tid. Är ni lika som jag att ni vill slänga ut allt och göra om hemma på hösten?

Drömmar om nytt kök.

Visst är vitt alltid snyggt och enkelt men redan i fjol fick jag upp ögonen för Marockanskt kakel. Detta kakel ger ett rum en mer unik, dekorativ och spännande inredning med liv. Jag tycker om att marockanskt kakel låter kreativitet flöda på ett naturligt sätt och inget rum blir det andra likt. I somras hittade jag min bild av mitt nya kök svarta luckor men nu några månader efter kan luckorna även få vara vita bara jag får mina kakelplattor.

IMG_3746IMG_3744

Skillnaden mellan keramiskt kakel som bränns i en ugn så torrpressas marockanskt kakel med en hydraulisk press där man låter plattan torka samt bli härdad. Lite speciellt med detta kakel är att färgen går så djupt som 4 mm ner i plattan vilket gör det nästan omöjligt för den att slitas. Det tål att tänkas på för mig som önskar kaklet som väggkakel i köket. Att de flesta cementplattor är helt obehandlade och är därför känsliga för smuts och fett. Därför bör marockanskt kakel impregneras med fukt- och smutsavvisande medel vilket gör städningen lite mer avancerad men det skulle det allt få vara värt för att få marockanskt kakel.

Jag hittade plattan.

Hos Golvshop.se hittade jag den kakelplattan som jag mer än gärna skulle använda mig av i mitt nya kök. Så nära jag bara kan komma från de som jag såg uppsatta på Ikea i somras. Vem vet de kanske till och med är från Golvshop. Lite färg men neutrala och jordnära färger tror jag gör att rummet lever länge och kan utvecklas tillsammans med mig. Denna plattan kan användas både på golv och vägg. Visst är den helt underbar!

4fe8c036-9523-4ee7-b939-713e83951d3af91fd586-f011-4ba0-918c-9aa3909ad2ac

För mig återstår nu bara att övertala familjen att köket ska göras om vilket kan bli en svår match men vem vet de kanske också har fått eller får en crush på marockanskt kakel?

Ha en toppen onsdag.

7

 

”Inlägget är i samarbete med Golvshop.se”

9 thoughts on “Drömmar om nytt kök.

Add yours

  1. Så fint kakel 🙂 jag hade vita kakelplattor i köket men jag köpte dekorplats i grå marmor och satt dit. Det blev väldigt fint det med 🙂

Kommentera

Up ↑

%d