Runt på Söder och andas Stockholm.

Halloj.

Idag åkte jag äntligen in till min brevbox och hämtade ut mitt röstkort. Jag har nämligen inte min post längre till vår brevlåda utan kör på en digitalbrevlåda hos Stockholm Brevboxar sedan förra sommaren. Några är det som frågat om hur det funkar med en digital brevlåda så idag när jag var inne på Stockholm Brevboxar på Folkungagatan och en av killarna som jobbar där berömde min blogg bestämde jag mig för att skriva om min brevlåda men det får bli i ett annat inlägg.

Sagt och gjort röstkortet hämtat.

Innan jag gav mig av hemåt igen gick jag runt på Söder och andades Stockholm. Fasiken vad jag älskar denna stad. Jag smet in på ett av mina absoluta favorit ställen på Södermalm Pärlans Konfektyr. Pärlan kokar kolor i sitt egna kokeri som ligger i anslutning till butiken. Har man riktig tur kan man se när de kokar genom fönsterna mellan butik och kokeri som visar hela tillverkningen. Att kliva in hos Pärlan är att ta sig tillbaka till 1950 talet. Expediterna är klädda och bär frisyrer från 50 talet och i högtalarna spelas jazzmusik.

28d
Ps, ser ni mig i bilden? Jag måste bara få säga att jag tycker bilden blev rätt cool.

Det jag egentligen först och främst vill säga är att här hos Pärlan tillverkas de godaste kolorna du någonsin smakat. Mina favoriter är de med chokladtäcke över men de andra är minst lika utsökta. Så jag köpte med mig en liten påse med 6 bitar med mina favoriter.

28g28f28e

Cappucino på trendiga Café Pascal.

Är man som jag ett fika och kaffemonster så går det inte låta bli att ta en kaffe om jag går förbi något ställe som jag tycker känns spännande. Efter besöket hos Pärlan bestämde jag att idag skulle jag gå till hippa Café Pascal på Skånegatan och ta en kaffe. Pascal vann Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken, som Stockholms bästa café! Grattis måste jag ju säga till dem såklart.

28drake

Pascal startades upp våren 2014 på Norrtullsgatan 4 i Vasastan av syskonen Hosep, Arman och Jannet Seropian. I år öppnades systerfiket på Söder i Urban Delis gamla bageri som i Pascals regi blev kafé med egen produktion av bröd och bakverk på plats. Inredningen är snygg och fräsch. Mycket folk som tag en kaffe, lunchade eller bara hängde runt. Pascal servera kaffe från små mikrorosterier. Bakverken och de sallader som besökarna bredvid mig på uteserveringen åt såg riktigt goda ut.

28j

Bara kaffe?

Nja jag satt nämligen och smuttade på min cappucino och plockade försiktigt upp små kolabitar ur en liten påse från min väska. Fy så fräckt av mig. Jag vet jag erkänner mig skyldig men det ingick lite i planen när jag köpte med mig kolorna att sätta mig och ta en kaffe och smyga med mina kolor. Såg jag några superkändisar på hippa Pascal – ja det gjorde jag flera stycken till och med.

Slippers som morfar?

Jag behöver nya innetofflor. Mina som jag använt inomhus tidigare fick följa med mig ut i somras och nu då jag behöver tofflor igen känns mina gamla ofräscha att använda inomhus. Smet in hos Jumperfabriken väg i väg nästan med Pascal och hittade så fina slippers. Slippers som morfar alltid använde. Förr var det nog mer än pensionär varning på att använda just slippers. Men nu är jag en bit på väg på min tidsresa och tycker att det ser så skönt ut med slippers. Hittade dessa superfina från Docksta skofabrik inne i Jumpers butik. Sköna var de också då jag testade dem ett varv runt i butiken. Docksta slippers har definitivt flyttat upp upp min önskelista högt upp.

28h

puss1

 

 

 

 

3 thoughts on “Runt på Söder och andas Stockholm.

Add yours

  1. Åh Stockholm är en sån otroligt fin stad, varit där några gånger men nu var det ett bra tag sedan. Vilka fina tofflor, dom såg så sköna ut 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: