Kanske en egen flygande matta?

”Inlägget är i samarbete med Trendcarpet.se”

 

Hej Hej.

Antingen så gillar man mattor eller så gör man det inte, hur enkelt som helst. Jag har alltid tyckt att mattor i kök funkar inte. För mig ska mattor ligga under vardagsrumsbordet eller som en del av ett rum. När mattor däremot läggs ut lite hur som helst och inte passar in i inredningen gör det ont i mig. Helheten är viktig tycker jag.

Magin kring persiska mattor.

Ända sedan barns ben har jag tyckt att de persiska handvävda mattorna har lite magi över sig. På en förskola jag arbetade på hade vi en äldre persisk matta där vi samlade barnen och lekte att mattan kunde flyga. Vi flög långt bort till drömmarnas land. Många sagor finns det om flygande mattor. Aladdin har en, Ture Sventon har en och  även Bamse har en matta. Den flygande mattan är nämligen inte bara en påhittad önskedröm för arabiska nätter i sagornas värld.

Forskare vid Harvard University i Amerikanska Cambridge har visat att det mycket väl går att sy ihop en flygande matta på riktigt. Lakshminarayanan Mahadevan är professor i tillämpad matematik och har tidigare räknat på fladdrande flaggor och matematiska draperier. Denna man föreställer sig mattan som en duk som böljar sig fram genom en vätska eller gas,som havsdjupens gigantiska djävulsrocka. Genom att välja rätta vågform, frekvens och amplitud går det att skapa ett övertryck på dukens undersida och få den att lyfta, ta fart och styra. Nog om det! Magin kring de flygande mattorna få gärna stanna kvar i fantasin eller som en vacker matta i mitt vardagsrum.

Jag får köpa en egen persisk matta.

Som ni redan förstått har jag fastnat och drömmer om en ny matta med liv i. Hos Trendcarpet har jag hittat ett prisvärt alternativt till en äkta persisk matta. En jacquardvävd matta. Jag vill gärna att mattan har en historia även om jag köper mattan ny.

logo_sv

Varför en jacquardvävd matta?

Jacquard är en väv med ett dekorativt mönster som är alltför komplicerat att vävas på en vanlig vävstol. En matta som är gjord både för hand och i vävstol –  kallas jacquard. Dessa mattor är fantastiska: känslan är äkthet, kvalitet och mönstret är autentiskt persiskt mönster. Skillnaden är att en ny matta inte har samma historia men alla nya ting får även de en saga. Visst är denna mattan helt underbar. Bäst av allt att jag och mattan får skriva vår egen historia och flyga bort på egna äventyr.

Vet ni vad – Jag tror jag är lite kär i denna skönhet.

studiosessionmattor1005-075-redigeraimg_7188

studiosessionmattor1005-082

Ny matta?

Om ni är ute efter nya mattor tycker jag verkligen att ni ska ta er en titt hos Trendcarpet.se.  Många riktigt fina mattor finns i butiken. De erbjuder ett brett och varierat sortiment av mattor i hög kvalité med filosofi är att ge dig som kund trendiga mattor till bästa pris.

 • Fri frakt och fria returer.
 • Handla tryggt med faktura.
 • 1-2 dagars leverans.
 • 14 dagars öppet köp.

pusskram

”Inlägget är i samarbete med Trendcarpet.se”

23 thoughts on “Kanske en egen flygande matta?

Add yours

 1. Jag gillar mattor, de kan verkligen göra ett rum. Håller också med om att det är viktigt med färg, stil och placering. Denna var riktigt snygg! 👌

 2. Åhh mattor är så kul att inreda med, en matta kan skapa så mycket i ett rum! 😀

 3. Jag är nog också lite så att mattor ska man ha i de rum det passar att ha dem i, inte i kök. Dessa mattor var ju snygga

 4. Jag har inte varit så förtjust i mattor tidigare, men nu är jag helt inne på att börja handla det, vet inte om det beror på att jag har blivit äldre eller om det är för att min väninna har mattor överallt och det blir sååå ombonat 🙂 Mattan på din bild är jättesnygg 🙂

 5. Det är skillnad på mattor och mattor så är det bara. När barnen är stora så ska jag köpa en med kvalité men än så länge får jag nöja mig med billiga från Ikea. Byter matta ca två gr per år 🤦‍♀️

 6. Jag vill gärna ha mattor å även i köket men min man vill inte ha mattor alls och absolut inte i köket.

 7. Jag älskar mattor, och har en förkärlek till persiska och kinesiska sådana. Jag måste säga att matematikerns beräkningar av hur man får en matta att flyga lät oerhört komplicerade 😀

 8. Det blir extra hemtrevligt att ha mattor. Men vi har bara en, under vardagsrumsbordet. Vi har en katt som inte låter dem ligga på sin plats, så vi tröttnade på att varje sekund lägga rätt dem, hihi.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: