Vackraste mest inspirerande av Gotland.

”Inlägget är i samarbete med Made by Gotland

Hej Hopp.

Många av er känner säkert redan till att jag är upp över öronen kär i Gotland. Därför är jag så jag att jag var över ett par dagar i juli i somras. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad eller varför jag är så förtjust i Gotland men något speciellt måste ön ha eftersom jag är så såld.

Made by Gotland.

Made by Gotland är en hyllning till de inspirerande människor som genom sitt uttryck och sin design verkar på Gotland – och använder det gotländska för att utveckla och förädla sin design.

MBG_logo-02_svart-header

En fin samling handplockade skickliga och drivna designers som visar upp speciellt utvalda delar av sina kollektioner har samlats hos Made by Gotland. Gemensamt för dessa designers är den kreativa hantverksskickligheten samt att de alla har en stor kärlek till Gotland, där de hämtar inspiration, lever och verkar.

Genom Made By Gotland visas det vackraste, mest inspirerande av Gotland. Exklusiva produkter tillverkade och utvecklade av formgivare som sticker ut, som vågar gå sina egna vägar. Egensinniga, kompromisslösa, som Gotland självt.

Glasblåsarens barn slår ett extra slag för glas såklart.

Nu är jag ju inte dotter till glasblåsaren utan till formsnickaren som verkade på Åfors Glasbruk fram till sin pension. Så om ni kan läsa mellan rader finns det hur mycket konstglas som helst hemma i mina gömmor. Pappa snickrade formarna till de stora konstnärerna Bertil Wallin, Ulrica Hydman – Wallin och Gunnel Sallin när han var verksam. Jag har varit på plats i hyttan när Bertil göt sin stora båtar som visat världen över. Nog om det. Nu är jag förtjust i rent klarglas och gärna hur många olika vaser som helst i olika former och modeller.

ede343ed-7045-4123-be49-296cb4f05493

Busigt glas.

Jag gillar det som är lite udda och som vågar ta ut svängarna lite extra. Made by Gotland har en fantastisk glaskonstnär i sin gedigna samling med fina designer och konstnärer Jennie Olofsson som driver glasstudion Big Pink.

jennie

Dessa fin glas med en extra snurr på benet vill jag slå ett extra slag för. De är precis så där lagom busiga och samtidigt ståtliga som handblåsta fin glas ska vara. Så tar er gärna en titt hos Made by Gotland för att kika på vackert hantverk.

glaasmmm

pusskram

”Inlägget är i samarbete med Made by Gotland

2 thoughts on “Vackraste mest inspirerande av Gotland.

Add yours

  1. Jag skulle vilja ha ett sånt glas. Jag måste bara säga att jag tycker att din blogg är så inspirerande. Det finns många saker som jag har tagit till mig. ❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: