Vissa koppar är jag mer värd än andra.

Hej.

Idag ställde jag mig för en ny utmaning inom ett område som är nytt för mig. Men vem har sagt att jag inte kunde prova. Jag letar ett nytt arbete som passar mig där jag är just nu i livet. Några intervjuer inom en bransch eller bana låter nog bättre har jag redan haft. Idag var det dags igen inom en helt ny bransch men samtidigt med en känsla för människor och människors lika värde och rättigheter.

Att gå på intervju och prata utifrån min lärarroll är enkelt för jag vet vem jag är och står för i min lärarroll. I de intervjuerna är jag avslappnad och det är som att prata med vilken kollega som helst. En helt annan känsla vad det idag då jag fick anstränga mig och verkligen tänka efter hur jag tänkte och så vidare. Visst var det en utmaning och spännande men bekväm kände jag mig aldrig. Det ska nog kännas så men jag är inte van vid den känslan. Just därför var det så skönt att komma ut på gatan och gå och ta en fika för att samla ihop mig och mina tankar.

Vissa koppar är jag mer värd än andra.

Denna koppen kaffe var jag så attans värd. Tänk vad hemma blind man kan bli i en bransch eller bana som man är van  och bekväm med. Tror faktiskt att det är nyttigt att tänka och testas utanför boxen ibland just för att få perspektiv på livet. Jag var långt utanför min box idag och lärde mig säkert massor får jag hoppas.

14g14e14c14f

Schackrutigt golv har jag alltid varit så förtjust i. Visst är det så galet snyggt!

Lugna rum.

Bageri Passion som jag satt och tog en fika på hade något som jag blev impad utav nämligen ett lugnt rum. Många som går på café vill precis som lappen säger läsa, sitta och plugga eller jobba och då är tystnaden så skön. Ett tänk som ligger helt rätt i både tiden och framför allt hos mig.

14h

puss33

19 thoughts on “Vissa koppar är jag mer värd än andra.

Add yours

  1. Visst är det nyttigt att aktivt röra om i grytan och kliva ur sin bekvämlighetszon emellanåt. Det låter som en alldeles underbar kopp kaffe.

  2. Vilket mysigt café! Håller med om att visst koppar är man helt klart mer värd än andra. Speciellt när man vågar utmana sig själv och tänka utanför boxen. Inte alla som vågar gå utanför sin bekvämhetszon 😊

  3. Jag tror också stenhårt på att det är väldigt givande och bra att ibland kliva utanför sin bekvämlighet! Man växer alltid på något sätt 🙂

  4. Spännande med en annan bransch! tror det är nyttigt att byta och få in en fot på andra ställen. Vi alla utmanas på olika sätt och jobb ska vi vistas på i flera år. Klart man måste få utvecklas😊

  5. Vilket mysigt café.. Jobbigt att intervjun var lite utanför din comfortzone men bra träning. Jag vet många gillar schackrutigt men det har aldrig varit min grej.

  6. Vad smart med ett ”lugna rummet”, sådant behövs för många studerar eller läser bara allmänt på café 🙂 Schackrutigt golv, något jag gillar faktiskt!! 🙂 Hade jag velat ha i mitt kök när jag flyttar till hus! 🙂

  7. Vilket mysigt Café! Där skulle jag oxå vilja vara. Men bra att du tar dig utanför din ”zone”, bra att utmana sig 🙂

  8. Härlig o gå på cafe har också bytt bransch o även plugga jobbar nu inom förskola o skola o läser till barnskötare .lycka till 😁

  9. Man är nog alltid bekvämare i det välbekanta, men det är otroligt givande att växla bransch och få nya kunskaper och erfarenheter. Det man redan kan brukar man ha god nytta av även i nya situationer, för många saker kommer igen på liknande sätt i olika sammanhang. Dessutom tillför man ju nya kunskaper och perspektiv till sin nya arbetsplats, vilket ofta är väldigt nyttigt.

  10. Det är så häftigt när man pushar sig själv lite utanför boxen och vågar prova någonting annat. Det är enda sättet för oss att utvecklas, sen får man ju känna efter så att att man gör det på rätt väg men oavsett lär man ju sig något. Så bra jobbat!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: