Jag vill ju bara må bra!

Hej.

Jag har fått många frågor kring både fredagspresenten och mitt fredagsfokus. Att det blev fokus på fredag bara blev. En gång i somras tänkte jag byta dag men det blev svårt när det redan var inkört med fredagar.

Fredagsfokus varför?

När mina dagar var som jobbigast var en av de ordinerade medicinerna att fokusera på mig själv. Ge mig själv en stund varje dag som bara var för mig. Det var svårt att förstå och komma igång med. Vad var att fokusera på mig? Att ge sig själv tid och upplevelser var svårt för mig tidigare. Ett av mina uppdrag i livet innan var att ge mina nära och kära all min tid och kraft.

10ppp

Jag behövde lära om och tänka på ett nytt sätt. Att alltid sätta mig själv i främsta rummet. För om jag inte mår bra och har sparat på mig någon ny energi och kraft finns ingen ork att ge andra tid, kärlek eller närvaro. Visst låter det hur självklart som helst. Frågan är bara varför jag försummat mig själv under så många år? Den kan jag inte svara riktigt på eller det kan jag nog och har gjort hos min terapeut men jag fattar fortfarande inte varför jag gjort så. Tillbaka till fokus varför…för att lära mig att ge mig själv egentid.

Fokus stunden kan vara allt från en promis, ett varmt skönt bad, en tupplur eller en skön behandling av något slag viktigast är att det är fokus på mig vad jag behöver, önskar och vill göra eller ge mig själv. Igår blev det en skön promenad med en podd i lurarna till och från matbutiken.

Jag vill ju bara må bra – är det för mycket begärt?!

Ibland känns det som det är för mycket begärt när livet suger och motgångarna avlöser varandra. Då brukar jag försöka tänka att kanske lär jag mig något även av denna skit stund. Förr eller senare borde det vara min tur att må toppen igen och så vidare. En sak som jag lärt mig är att det går inte att bara sitta hemma i soffan och vänta in att min tid är kommen. Jag behöver aktivt delta i förändringen med både tankar, själ och handling.

10lll

Acceptera, Agera och Förändra.

I början av januari sa jag följande till mig själv och visst har jag kommit en bra bit och jobbar nu med att agera och förändra. Det är en svår och jobbig bit som tar tid men jag är på väg. Heja mig!

”Jag har bestämt mig för att göra en resa – Acceptera, Agera och Förändra. Kosta vad det kosta vill för så som det varit och delvis är ska det inte vara mera.”

11b

Skål för mig och livet.

Till slut fick jag mitt fredagsbubbel igår och en super mysig kväll med en massa musik och glada skratt i soffan med mina älsklingar.

10aug1

puss1

 

10 thoughts on “Jag vill ju bara må bra!

Add yours

  1. Det är så lätt att glömma bort sig själv, men så viktigt att börja påminna sig om det. Precis som du säger, ingen annan kan göra det för dig bara du själv.

  2. Det är bra att påminna sig själv om att man måste fokusera på sig själv för ingen annan kan göra det lika bra som du själv <3

  3. Så sjukt bra och peppande inlägg. Du är så himla grym! Jag tycker att det låter hur bra som helst att ha fredagsfokus 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: