Utflykt till Sturehov med syster.

Hejsan.

Igår efter lunch blev jag upplockad av syster. Vi åkte ut mot Sturehovs Slott för att fika, njuta av all vacker natur och fina miljöer där ute. Sturehovs Slott stod klart 1781 och har betecknats som en av landets vackraste byggnader i den gustavianska stilen. Visst är slottet vackert. Det ligger så fint mellan två byggnader med en fin grusgång nere från bryggan fram till slottstrappan. Slottet är även känt för landets största samling av kakelugnar, 17 stycken vackra Mariebergskakelugnar står än idag kvar på slottet.

9oo

Sturehofs krukmakeri.

Sturehov är en riktig pärlan som jag brukar besöka minst en gång på sommarhalvåret och en på vintern.  Vi började med att gå bort mot Sturehofs Krukmakeri nere vid Sjövillan. För mig är krukmakeriet mest känt för sina vackra krukor, spaljeknoppar och kronorna som finns som knoppar och hängen. För två år sedan köpte jag vita vackra kronor som jag placerade i ena trädgårdslandet på framsidan men vintern kom för snabbt eller så var jag för långsam för de gick sönder tyvärr. Jag var sugen på att köpa nya idag men jag höll mig. Trädgården utanför krukmakeriet brukar så här års ha en underbar utställning med fuchsia.

9ff9gg9hh9ii9jj9kk9ll9mm

Slottsbutiken och god fika.

vi gick in i slottets lilla butik som hade flera spännande föremål som alla påminde om Gustav III tid. Vi provade maskerad masker att om i fall att vi skulle bli bjudna på en bal på slottet. Man måste ju vara lite före om så skulle ske, inte sant?

9pp9rr

Kaffe i skuggan fick det bli idag på Garden Kafé Sturehof. Vi hade en massa att prata om precis som vanligt och tiden rusade iväg.

9qq

7

 

23 reaktioner till “Utflykt till Sturehov med syster.

Lägg till

  1. Ah vad fint! Har aldrig varit där tyvärr. Tycker annars det är mysigt att gå omkring på gamla slott, just slottsmiljöer är så vackert med sina detaljer!

    Gilla

  2. Jag gillar verkligen att besöka historiska platser som ex slott, där det hänt så mycket genom åren. Det andas liksom berättelser. Mysigt med en gofika också 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: