Morgonens Tanke.

Godmorgon.

Vaknade tidigt idag och gav mig ut på en tidig promenad. Gick längs brygga vid Uttran sjön och slogs av hur lugnt och stilla var. Visst vardagen har börjat komma tillbaka för många så är det alltid vid denna tiden i augusti. Det som stör mig lite är hur människor alltid ska skynda på allting. Redan när man som nyblivna föräldrar förundras över att sitt barn lärt sig sitta börjar längtan efter att det kan gå, lära sig cykla, börja skolan och så vidare. Lika tycker jag det är med årstiderna i år. Visst har vi haft en magisk sommar som fortfarande pågår.

”Varm och klibbig men som om vi alltid ska bestämma allting, får det vara bra med fyra veckor sommar sedan får hösten komma och gör den inte det så gnälls det så de som får lyssna tappar öronen nästan.”

”Visst är det roligt att lillan kan sitta men jag längtar så till hon kan gå för då ska vi minsann.”

Morgonens Tanke.

Vi måste stanna i nuet när det gäller saker vi inte kan påverka. Vi kan inte alltid vara på väg. Kan vi inte stanna i nuet och leva här och nu vet vi snart inte vart vi är på väg för allt bara snurrar. Var sak har sin tid. Livet är här och nu – inte igår eller imorgon NU.

9e9d9c

puss1

 

6 reaktioner till “Morgonens Tanke.

Lägg till

  1. Jag håller med dig om att alltför många har bråttom framåt och inte är nöjda med vad som finns och händer här och nu. Jag kan känna ett litet styng av irritation när folk nu i augusti går och suktar efter hösten, för sommaren är så kort att man borde vilja njuta av varje minut. Vi är alltid på väg mot något även om vi lever i nuet. Även om vi sitter stilla och mediterar är vi ändå oundvikligen på väg mot morgondagen. Men vi måste inte ha bråttom dit.

  2. Så otroligt bra skrivet! Det är jätteviktigt att fokusera på det som är här och nu och låta allt komma när tiden är rätt. Så försöker även jag tänka, inte alltid lätt men så skönt för mitt välmående. Kram

  3. Åh så himla bra inlägg! jag är expert på att rusa fram i tiden i tankarna, jag jobbar varje dag på att försöka leva i nuet 🙂

  4. Håller med, men: det ligger i vår natur att vilja vidare. Att utvecklas. Men för att kunna det är det ju viktigt landa, reflektera och fatta hur jävla underbart det är just här o nu!

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: