Förlovningsringen ett bevis på tillhörlighet.

”Inlägget är i samarbete med Vanbruun”

Hej Hopp.

Jag lyssnade på en kvinna som bestämt sig för att förlova sig med sig själv. Kvinnan valde att förlova sig med sig själv av två anledningar. Hon levde ensam med sin son  i förskoleåldern efter efter kraschat äktenskap och kände att inom hennes yrkesbana i livet var det inte bra nog om inte kvinnan hade en ring på fingret. Kvinnan upplevde att hon inte fick samma bemötande eller ansågs vara lika respekterad. Vilket i sin tur ledde till att hon valde att resa bort till Karibien ensam för att förlova sig med sig själv. Hon lovade sig själv evig trohet. Så fint. Jag blev rörd av denna fina berättelse.

Förlovning har sedan lång tid varit en symbol för kommande äktenskap, men synsättet har ändrats. Av tradition växlar man vid förlovning förlovningsringar. När paret har förlovat sig kallas kvinnor fästmö, en förlovad man kallas fästman. Idag är det snarare ett tecken på att ett par hör ihop, än ett löfte om äktenskap.

Kan man höra ihop med sig själv?

Den frågan ställde sig kvinnan som jag lyssnade på häromdagen. Hon kom fram till att lova sig själv evig kärlek, trohet (och så hade hon något ord till som jag inte minns) funkar hur bra som helst. Det är alltid utifrån en själv som man agerar och lever även om man lever i par. Så fint och vackra kloka tankar. Om man inte hör ihop med sig själv vem hör man då ihop med?

Vanbruun skapar de mest underbara ringarna jag skådat på länge. Vanbruun har bra priser vilket är viktigt, men inte det allra viktigaste. Det viktigaste är att smyckena erbjuder en kvalitet som gör att smycket håller, inte tappar form, färg eller i värsta fall en diamant. Lång lång tid tog det för mig att välja ut två ringar som jag idag hade valt emellan. Jag gillar mycket bling och skulle valt någon av dessa två. Det lutar mest åt den i vitguld men samtidigt är är alltid guld fint. Vilken hade ni valt?

vanringar

Här hittar ni ring 1.

Här hittar ni ring 2.

Förlovningsringar.

Förlovningsringar användes inte i Sverige innan kristendomen. Sverige hade brudfästen som fungerade som ett avtal mellan bruden och brudgummens familj. Fäste gåvorna var ofta ringar. Först när kristendomen var etablerad kom förlovnings- och vigselringar. När jag och R förlovade oss sommaren 1997 på Sardinen minns jag att bära ringen var stort. Det var en känsla av tillhörighet – det var vi två R och Jag. Vi var lite traditionsbundna inte för att någon av oss var eller är särskilt troende utan bara därför att vi ville göra allt i sin ordning. Först förlovning, sedan giftemål inom 12 månader och året efter kom första barnet. Så när vi valde förlovningsringar blev de enkla och lika. Det fanns även en tanke redan då om vilken vigselring som jag skulle välja som skulle passa bra med förlovningsringen.

vanbruun

VANBRUUN_logo_1_1

VANBRUUN AB är ett svenskt företag som etablerades hösten 2013. Vår idé är att erbjuda vigselrelaterade smycken till priser långt under våra konkurrenter. Vi har Sveriges bredaste utbud av certifierade diamanter och har konstant runt 100 000 (!) diamanter att välja från med hjälp av vår unika sökfunktion, detta till extremt låga priser. Kombinera med smycken tillverkade för hand av hantverkare i England och Sverige i de ädlaste metallerna och du kan känna dig trygg över att ha gjort ett klokt val.

pusskram

”Inlägget är i samarbete med Vanbruun”

14 thoughts on “Förlovningsringen ett bevis på tillhörlighet.

Add yours

  1. Vilken underbar berättelse☺ Blir alldeles varm i kroppen. Jag är förlovad sedsn 2 år tillbaks. Vi vill gifta oss men i ärlighetens namn så har vi inte ekonomin till det. Vi väntar ett par år till. Vi kanske inte ens gifter oss i slutänden utan bata är fortsatt förlovade, men det gör oss ingenting. Tryggheten ringen på fingret ger är obeskrivlig. Jag jade nog valt ring nummer 1. Trots att jag älskar den jag redan har☺

  2. Skulle jag bli singel i framtiden skulle jag absolut kunna göra det. Är man inte i samklang med sig själv så blir det ju lite jobbigt. 🙂
    Ringarna är ju jättefina, skulle jag välja en i framtiden så skulle jag ta den silvriga.

  3. Vilken härligt berättelse 🙂 Jag är inte den som tycker att förlovning och äktenskap är jätte viktigt, vet inte varför riktigt men, därför vet jag inte heller om jag en vacker dag vill gifta mig eller inte. Som liten ville man ha ett prinsess bröllop men nu känns de som att det inte spelar någon roll. huvudsaken jag och min sambo älskar varandra och är lyckliga 🙂

  4. Intressant ändå att förlova sig med sig själv! För mig betyder förlovning en gemensam framtid, att man verkligen vill vara med personen och vill visa det genom ett bröllop eller så. Men jag känner så för min sambo men vi är inte förlovade. Jag är honom trogen, han mig, och vi älskar varandra och gör allt för varandra 🙂

  5. Vilken härlig och inspirerande berättelse! Kan tycka att det är sorgligt att hon inte känner sig respekterad utan ring, men att ge sig själv löften om att älska sig själv känns klokt! 💪😃

  6. Låter ju märkligt för en annan som är förlovad med en människa. Att förlova sig med sig själv då är ju faktiskt en ganska logisk tanke eg. Så fina ringarna var

Kommentera

Up ↑

%d