Jag blir så trött.

Hej.

Jag låg som de flesta dagar när jag vaknat och kikade runt i mobilen. Att det är val år i år har väl ingen missat. Super viktigt att vi alla tar vårt ansvar och gör vårt egna val. Sverige har yttrandefrihet vilket är fantastiskt. Samtidigt så arbetar landet för att minska mobbning, trakasserier och diskriminering. För mig är det självklart att alla få tycka och tänka som de vill enligt deras åsikter och värderingar. Visst låter det fint. Det är det också men när någon tycker och tänker olika börjar det hackas, klagas, mobbas, trakasseras och även ibland diskrimineras har det gått helt fel. Jag brukar aldrig uttrycka mig politiskt men nu fick jag nog av all smutskastning.

Vad är målet?

Vad är målet med valrörelsen? Givetvis att alla partier vill och ska föra ut sitt partiprogram så det egna valet vinner och i sin tur får styra vårt fina Sverige. Så långt är allt okej och som det brukar. Sanningen är den att mer än hälften av all information som når oss väljare är inte vad de olika partierna vill med Sverige utan hur jävla dåliga de andra partierna är och vad de skulle göra med Sverige.

5aug1

Hallo!! Har inte allt fått lite fel bana då?

Just i denna processen fallerar allt vad alla människors lika värde, att motverka mobbning, trakasserier och att diskriminera heter. För det är ju just vad valrörelsen hittills gått ut på att kasta skit på de andra. Säg mig när har någon vunnit som kastar skit på andra? För att vinna behöver vi kunna stå för våra åsikter och värderingar, lyssna på vad andra säger utan att skrika ut att de har fel. Välj istället att förmedla era budskap på ett bra och humant sätt.

Jag med många i vårt land vill veta vad de olika partierna:

 • Står för
 • Hur de ska agera
 • Hur de ska regera

Svårare än så här är det inte. Lyssnar eller läser jag om något parti vill jag ju självklart få veta vad de står för, hur de ska agera och hur de ska regera. Jag vill inte veta varför jag ska avsky, hata eller inte rösta på partiets motståndare. Så det jag vill säga är att jag är trött på all skit och pajkastning mellan partierna. De behöver hitta andra vägar för att locka till sig väljare och nya anhängare för att nå sina mål och stå som valsegrare i höst.

5a

7

 

 

23 reaktioner till “Jag blir så trött.

Lägg till

 1. Tyvärr röstar många med känslorna istället för fakta. Så många som verkar strunta i alla frågor, bara invandringen slutar. Det har de andra partierna tydligen snappat upp för nu handlar allt om pajkastning och att låta så hårda som möjligt. Det har gått från alla de viktiga frågorna till att bli nån propagandatävling, usch.

 2. Super viktigt att rösta! Håller med en kommentar ovan, många röstar med känslor istället för fakta och många vet dessutom inte ens vad de olika partierna står för utan tar något som de har sett på Facebook för givet, vilket är väldigt synd… Behövs verkligen mer kunskap om detta speciellt i skolan, för att lära människorna ta reda på fakta ! 🙂

 3. Också rätt trött på all denna smutskastning. Jag vill ju bara veta vad alla partier står för, man vill ju inte läsa om varför dom andra partierna är dåliga.. om ni förstår haha. ❤️ Blir första året för mig iår att rösta! Spännande.

 4. Jättebra inlägg! Jag håller med dig fullständigt! Är så utled på all smutskastning, skitprat och faktiskt mobbning att jag ibland avstår från att läsa och se på nyheter. Det känns som att partiledardebatterna inte ens är till för åhörarna längre, utan forum för partierna att svärta ner varandra. Vart tog ideologi, sakfrågor, eller nåt så basic som att svara på det som faktiskt frågas om vägen?
  Vart tog människors respekt för varandras åsikter vägen? Med vilken rätt klankar folk ner på varandra om andras kunskaper och val? Det är beklämmande att det går till såhär i vårt fina demokratiska land…

 5. Super svårt att veta vad man ska rösta på och vill inte rösta blankt heller. Men gissar på att jag kommer rösta på det som gynnar jordbruken, hästsporten och renskötseln. Då det ändå är det som påvärkar mig mest.

 6. Så jäkla bra skrivet, har själv tänkt på vilket drama det är mellan partierna, gör om gör rätt, kan jag tycka, alla vill vi att vi ska få ett bra klimat i Sverige och jobba vidare på våran välfärd som i mångt och mycket är under all kritik just nu. Så att rösta är SUPERVIKTIGT i höst. Lusläsa vad alla partier står för är mitt ändamål denna sensommar så jag kan göra rätt val. Ha en underbar söndag 🙂

 7. Håller med, man vill veta vad de står för och inte bara höra de negativa 🙂 Så tråkigt när politiker bara kastar skit på varandra 🙂 Men det är som sagt viktigt att vi alla tar ansvar och röstar 🙂

 8. Detta val är riktigt svårt.. Jag vet inte alls vad jag ska rösta på.. Det enda parti jag matas med är SD.. Å det är just där andra partier jämför/trycker ner partiet men framför inte deras egna åsikter. Jag är så mättad på att höra om SD.. Ge oss väljare val och styr inte vårt tyckande.

 9. Jag håller verkligen med dig! Jag satt senast i förra veckan och sa just det här hemma. Kan inte någon bara tala om för mig varför jag ska rösta på dem istället för att bara tjata om varför jag inte ska rösta på någon annan?

 10. Jag tänker så här. Vem står närmast mina värderingar, och en kanske lite udda grej. Hur ser jag på deras väljare. För de som sympatiserar med partiet är ju trots allt de som kommer jobba som fritidspolitiker och ofta därifrån klättrar uppför på den politiska kärriärsstegen.

 11. Årets val är det viktigaste valet på länge!! Det är allas plikt att lägga en röst i år och inte ligga på sofflocket…. och låta ……, få mer makt !!

 12. Jag håller med dig. Jag är så trött på att politik mer känns som ett spel där ingen har landets bästa i åtanke utan snarare prestigen i att stå som vinnare i slutändan.

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: