Galet ont i ena ögat.

Hej på er.

Jag är extremt ljuskänslig och använder solglasögon 24 / 7 om solen skiner. Dock så hoppade jag av dem när T och jag badade vilket jag nu surt får ångra Självklart hade jag brillorna på mig på stranden. Jag har lätt att bli snöblind eller få svetsstänk som det också kallas.

Snöblind eller fotoelektrisk keratit, är en skada på hornhinnan som kan uppkomma när ögonen utsätts för kraftig UV-strålning som uppstår när ljus reflekteras från snö, vatten eller ljus sand. Det börjar med små brännblåsor på hornhinnan som blir till små sår och det kan bli en kraftig irritation och gör skit ont för att vara så ärlig det bara går. Det tokiga är att symptomen inte kommer med en gång utan efter ett par timmar. Ögat är rött, gör skit ont, känns grusigt, rinnande tårar och min syn är nedsatt. Suck Suck lite synd är det allt om mig ikväll.

Kvällsdoppet går inte att hoppa över tydligen….

Ja ni vet ju vad jag brukar hänga med dottern på kvällarna om vi är hemma och vädret är sommar – vid badbryggan. Idag med ont i ögat försökte jag få T att hoppa av kvällsdoppet men icke. Det var inte snack om saken – kvällsbada var hon tvungen att göra. Erkänner att det inte var det lättaste att fota solnedgången ikväll med  med mitt onda höger öga som jag kikar med när jag fotograferar. Hur som helst så var Uttran sjön lika vacker som alltid.

23g23h23f23e

Sov Gott.

KRAM KRAM.

4 reaktioner till “Galet ont i ena ögat.

Lägg till

  1. Vilka härliga sommarbilder! Det låter otroligt jobbigt med snöblindhet, jag har drabbats av svetsblänk ett par gånger och det går inte att tänka på något annat än hur det river, svider och kliar i ögonen. Jag hoppas att det går över snabbt! 🙂

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: