Gotland runt började igår.

Hej Hej.

Tidigt igår morse började denna gångens Gotland runt på 48 timmar. Jag och Tilda fick feeling och saknade ön för mycket så vi köpte biljetter och åkte över 04:50. Galet tidigt kan jag säga men jag hade turen att kunna somna till en stund innan vi körde iland strax efter 8:00. Tilda och jag har gjort och hunnit med hur mycket som helst idag och det bästa av allt att vi har hela långa dagen imorgon också. Så ni har säkert redan gissat att nu blir det en bildkavalkad från Gotland runt dag 1.Håll i er för nu åker vi. Hur många orkade följa med i kavalkaden?

Gotland runt dag 1.

Som sagt vi kom iland tidigt imorse innan Visby vaknat. Det var en speciell känsla att gå omkring i Visby flera timmar innan butikerna och de flesta serveringarna öppnat. Efter en skön morgon promenad gick vi och åt frukost på H10 Bar & Café. Helt magiskt att sitta ute i Visby i strålande solsken och spela kort medan vi år frukost tillsammans. Både dottern och jag var fyllda av ren lycka. Ljuvligt♥.

IMG_E1780IMG_E1778IMG_E1775IMG_E1782IMG_E1786IMG_E1789

Glassmagasinet – måste när vi kommer och åker hem igen. 

Är det ett måste så är det ett måste att mumsa glass på Europas största glassbar. De har vi slagit alla rekord och har över 260 glassar samtidigt på Glassmagasinet nere i Visbys hamn med sin fantastiska havsutsikt.  Egentligen var inte någon av oss så super sugen på glass men som sagt måsten måste följas.

IMG_E1798IMG_E1795IMG_E1794

Tillbaka till vårt älskade Åminne.

Är det något ställe som Tilda älskar och gärna pratar både mycket och varmt om är det alla somrar vi haft på Åminne. Sista vägen bort till Åminne lyste ögonen stora på Tilda som gärna velat stanna till vid raukarna så blev det inte denna gången. På Åminne mumsade vi lunch på Blå restaurangen innan vi gick bort till lekparken och vår stuga som vi alltid hyrde. Vi stannade och lekte av oss i parken. Vi var på stranden och badade och solade, byggde i sanden. Småfisk fastnade flera stycken under Tildas fötter med.an vi byggde i sanden. Innan vi åkte vidare blev det bad i poolen. Älskade Åminne nästa sommar stannar vi mycket längre det är redan bokat.

IMG_E1810IMG_E1813IMG_E1817IMG_E1826IMG_E1828IMG_E1802

Check på checkat in och vidare igen.

I år bor vi i Hemse på ett lite skumt vandrarhem. Vi har inte fått kläm på stället ännu men vad gör väl det när vi har det bra tillsammans. Fredagsfikade på Jonassson Bageri & Konditori vilket är det charmigt ställe här i Hemse med en fantastik trädgård att sitta i när vädret passar. Att kunna fredagsfika för 50kr när man är två existerar inte på långa vägar hemma i Stockholm. Imorgon blir det frukost där innan vi åker vidare.

Mot Burgsvik och söder över för omväxlingskull.

Omväxling förnöjer heter det ju så fint vilket satt fint så vi åkte söderöver när det blev dags för att bada igen. Wao så fint och drömskt ställe. Tilda badade vid Gästhamnen både från bryggan och hoppade från hopptornet längst ut. Så modig tjej vi har.

IMG_E1830IMG_E1843IMG_E1850

Vi hann även med att äta Thai till middag och att leka i parken i Hemse. Tack älskade Tilda för att vi gör denna tur tillsammans. I lekparken hade de två så fina skyltar som symboliserar varje enskilt barns utveckling och lärande.

IMG_E1869IMG_E1870

 

7

 

18 reaktioner till “Gotland runt började igår.

Lägg till

  1. Thaimat är så gott och den glassen går nog inte av för hackor heller. Den påminner om glassen på glasscafét vi var på igår i Mariannelund, oerhört god glass

  2. Näåe det gjorde den ej så seer jag. Thaimat som är så gott och glassen gick inte av för hackor den heller. PÅminner om glassen som vi åt igår på glasscafét och den var otroligt god

Kommentera

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: