Gotland runt dag 2.

Godkväll Godkväll.

Sitter sitter hemma igen efter Tildas och min resa Gotland runt på 48 timmar. Vilka underbara dagar vi haft. Första natten somnade vi som stockar när vi släckte lampan. Fast vi båda två var tveksamma på om vi skulle kunna sova på vandrarhemmet så sov vi hur gott som helst.

Dag 2.

Efter att vi checkat ut gick vi bort till Jonassons Bageri & Konditori  eller Bagarns som de sa i Hemse för att äta frukost i deras fina trädgård. Dagens första stopp blev Blå Lagunen.

Blå Lagunen.

Lagunen är som alltid vacker så det räcker till flera gånger om. Tyvärr så var det lite blåsigt och disigt när vi var där. Men det hindrade oss inte för att bada och njuta av den fina miljön. Familjen bredvid oss såg en kräfta i vattnet men den hemligheten bevarade jag från dottern som skulle fått panik om hon vetat.

58EEA936-B5C5-4D0D-B2A2-66AD1C67870A

Stranden på andra sidan om vägen ner till Lagunen är finare om mer magi enligt mig men det är säkert för att havet ligger mig mer om hjärtat.

21d21e

Krusmyntagården.

Nästa stopp blev Krusmyntagården som ligger ett stenkast från havet strax norr om Visby. Här kan du fika, äta, handla i butiken eller strosa i örtgården som har över tvåhundra växter. Platsen är ett bra utflyktsmål för mig med många. Ofta när jag är på gården går jag stigen ner mot havet och kastar eller försöker att kasta macka.

Dottern och jag tog en lunch på gården och shoppade i butiken. Är man på Gotland så kan man inte åka hem igen utan att ätit saffranspannkaka med slambärssylt och vispgrädde. Tilda var nyttigare och tog en burgare.

21f21j21k21h21g21i

Lummelundagrottan.

Lummelundagrottan är en grotta och ett naturreservat strax norr om Visby. Grottan upptäcktes 1948 av tre tonårskillar som under flera år höll grottan hemlig. De upptäckte och namngav även salarna i grottan.  De var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer.

Jag kunde inte låta bli att tänka på de Thailändska pojkarna som blev instängda i flera dagar i en grotta i Thailand nyligen när vi var i grottan. En gång tidigare har jag varit i Lummelundagrottan vilket var över 25 år sedan. För jag minns att det rann vatten längs väggarna så var det inte igår. Det är både spännande och lite kusligt att gå den guidade turen.

21l21n21o

Nästan som om någon ritat på vattnet. Jag är fascinerad av magi och budskap från andra sidan och tror fullt ut på medium oftast och så vidare. Så visst var det konstigt att det såg ut som om det var en teckning på vattenytan.

21

Mot Visby igen.

I Visby åkte vi runt en stund med bilen längs Norderstrand, Visby Strandby och havet. Vi spånade på bra ställen att bo på i Visby om vi inte ville bo innanför muren. Därefter blev det en stunds shopping innan butikerna stängde. Vi gjorde som alla andra Stockholmare tog en sväng ner mot Kallis och hamnen. Vilket röj det var kan jag lova och den ena fullare än den andra. Men visst var tjejerna super fina i sina rosa outfits även om många av den vinglade på sina klackar eller de gjorde förresten även de som höll skorna i handen. Tyvärr hade T och jag inga rosa kläder så vi kom inte in utan fick nöja oss med att bli bjudna på Trocadero som bjöds på alla som passerade utanför.

Nere i hamnen var det fullt drag vid de stora lyxbåtarna. Festerna på båtarna var redan igång och champagnen flödade vilt. Årets stora ”Pappa betalar helg.” Tilda hittade hur många tokiga videos när folk drev med alla rika tonåringar som lånat pappas jolle för att festa i Visby vecka 29.

Glassmagasinet.

Efter några varv runt i Visby tog vi sista glassen på Glassmagasinet. Denna gången var det tok mycket folk till skillnad från i fredags förmiddag. Vi satte oss ute i hamnen och lyssnade på musiken från partybåtarna och kikade på människor och bara njöt av det vackra vädret.

21q21r21s

Högklint.

Efter ytterligare några varv runt i underbara Visby åkte vi bort till Högklint för att kika på solnedgången. Högklint är en hög klint, Gotlands högsta till och med som sträcker sig  över havet strax norr om Visby. Klinten är är uppbyggd av revkalksten, underlagrad av lagrad kalksten och märgelskiffer, och stupar 46 meter nästan lodrätt ned i havet. Platsen är en välbesökt utsiktsplats för att se sol upp och nedgångar. Jag var där i solnedgången för många många år sedan och satt med picknick och gott vin till jag tappade flaskan som gick i tusen bitar. Igår blev det bara en kort stund innan det var dags för hemfärd men den räckte för att ta med oss ännu ett fint minne från vår tur….

GOTLAND RUNT PÅ 48 TIMMAR

21t21v21w

tack

Underbara älskade dotter för fantastiska dagar med dig.

Älskar dig allt och lite till ♥.

7

 

 

16 thoughts on “Gotland runt dag 2.

Add yours

  1. Åh blå lagunen är ju helt fantastiskt! Det är nog mitt favoritställe på Gotland förutom raukarna. Jag besökte raukarna en gång när det blåste otroligt mycket och vågorna var gigantiska. Vågorna slog upp mot dom och fick solnedgången att glittra i alla möjliga färger. Det var såååå häftigt! Sedan dess är det min favoritplats på Gotland 😀 // Petra Elisabeth

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: