Det blev en dag i stan…..

Halloj.

Idag var jag tvungen att hämta ut ett paket som landat i min brevbox i stan. Tur var väl det för jag behövde luft. Få andas en stund ensam. Det finns två saker som gör mig gott – skogen och att bara få gå runt i stan och andas livet utan några bestämda mål.

Det blev en dag i stan…..

Precis när jag kom ner med bilen till infartsparkering ringde min terapeut och ville prata en stund. Visst sa jag men ack så attans varmt det var att sitta i bilen och prata en stund. Att gå ut mot pendeltåget hade jag ingen lust med alls. Prata med terapeuten gör i alla fall jag helst i en rum och ostört. När vi pratat klart var jag så äckligt svettig. Tur att vinden torkade klänningen innan tåget gick mot stan.

Jag åkte in till stan för att jag ville kika på Åhlens rea som brukar ha mycket roligt och bra till låga priser. Så mycket fint hittade jag men gick ut från Åhlens med två paket servetter för 20 kr. Det var riktigt bra jobbat för att vara mig.

Innan jag gick vidare smet jag ner på nyöppnade Blue Berry och köpte med mig en smoothie. Det sägs att ”stans godaste smoothies är more than just a smoothie”. Blue Berry häller inte i varken vatten eller is i sina smoothies vilket jag gillar. Isiga smoothies går inte hem hos mig alls. Jag valde en Eat your greens som innehåller äpple, apelsin, ananas, mango, citron, spenat, vetegräs och spirulina. Det är många som pratat om just denna smoothien så jag tänkte att jag kan ju inte vara en fegis som alltid kör på samma. Denna knallgröna smoothie var riktigt riktigt god.

IMG_E1292

Med smoothien i ena handen och väskan i den andra började jag gå mot Gamla Stan. Planen var att gå genom Gamla Stan bort mot Folkungagatan och min brevbox. Himmel och pannkaka vad mycket folk det var på Västerlånggatan. Snabb som en vessla gled jag ner på de små gatorna och slingade mig fram till Söder. Det var lite småroligt att tänka …nej inte denna vägen, här är för många människor. När jag hämtat ut paketen smålog jag lite för mig själv om någon sett mig i Gamla Stan hade de nog undrat om jag försökte gömma mig för någon. Jag kom att tänka på ett program som gick på tv för många år sedan nu där Hjalle och Heavy gick långt ”På Rymmen” hette det. Det hade jag garanterat kvalat in idag, det lovar jag.

När pakten var uthämtad blev målet att gå mot Nytorget och ta en fika i solen. På vägen såg jag en så fin och piffig cykelkorg som jag gärna hade haft på min cykel.

IMG_E1298

Stockholm har många magnifika och vackra kyrkor. De lyser upp vår stad i alla väder. Sofia kyrka vid Nytorget är bedårande vacker i sin fina miljö. Sofia är vacker men min favorit kyrka är såklart Katarina där jag gifte mig och våra barn är döpta.

IMG_E1301

Cappucino på Kafe Rang.

Kafe Rang är ett trevligt café  vid Nytorget som har alkoholrättigheter för de som önskar sig ett glas. De serverar frukost, brunch, soppor och smörgåsar av alla slag. Inredningen är snygg och fräsch i industristil. Jag satt ute under parasollen med min fina cappucino och en syltkaka och njöt av både sol och värme. Småfåglarna kom och hälsade flera gånger. Så galet modiga små fåglar. Min stund på jorden idag.

IMG_E1303

IMG_E1304IMG_E1308IMG_E1310

Efter ett varv på Ringen Köpcentrum satte jag mig på tunnelbanan ut mot Skarpnäck. Det är något speciellt med slutstationerna på tunnelbanan. Lite småkusliga och en lustig ödekänsla om de är under jorden. Jag ville hellre åka med William hem än att sätta mig på ett svettigt pendeltåg. Det var så skönt att sätta mig i Willes bil och åka hemåt. Tack för skjutsen…

IMG_E1324

Dags att börja planera inför vår resa till Örnsköldsvik.

Ha det bäst.

Kramis.

 

 

 

13 thoughts on “Det blev en dag i stan…..

Add yours

  1. Låter som en bra dag!gott med smothie!!😍 åhh vad kul, bor själv i Örnsköldsvik så hoppas resan häromkring blir kul!💖 kram!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: