Smaka på Stockholm, Stikki Nikki och utställning och lite till….

Hej Hej.

Underbart sommarväder här i Stockholm även idag. Jag bara älskar sol och värme. Jag åkte in till stan för att möta upp syster och bland annat gå och Smaka på Stockholm. Smaka på Stockholm i Kungsträdgården – en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och food trucks samlas. 18 av stadens bästa food trucks har rullat in i Kungsträdgården …

9c9d9j

Jag tyckte att i år var det alldeles för många av food trucken som körde på burgare eller taco varianter. Lite trist. Själv hade jag önskat att flera satsat på att sticka ut lite mera.  Min Årets favorit blev Good Stuff from Carotte.  Good Stuff from Carotte serverar flera olika och spännande maträtter med bröd och tillbehör som passar både fegisar och som  är lite modigare.

9e

”På en resa till England irrade vi omkring på gatorna i London och sprang på en fransk skåpbil. Kärlek uppstod. Där och då inledde vi ett förhållande som kommer bli precis så bra som vi och du vill. Vi vill fylla bilen och Stockholm med oväntade rätter med influenser från hela världen”.

9juni1
Alla bilder är jag inte inte alls mitt bästa på men men – akta er jag har super vassa tänder…..

9g

Nackdelen om jag ska hitta någon på ett så trevlig evenemang som Smaka på Stockholm måste bli alla otäcka och glupska fiskmåsar som flyger runt runt och över huvudet på alla besökare.

9i

Titta på konstutställning i Gamla Stan. Efter Kungsan gick vi över till Gamla Stan för att kika på en konstutställning. Helt fantastiska bilder på ugglor bland annat. De hade gärna fått följa med hem till mig om stora plånboken varit med men det var den ju tyvärr inte.

9k9l

Promenerade runt liten stund till innan vi smet in på Stikki Nikki och mumsade glass i stora lass. Så mycket att jag spillde glass två gånger på mina nytvättade vita Converse….mindre bra förstås men  vad gör man inte för god glass? Stikki Nikki är en favorit  för mig när det handlar om glass eller gelato. Jag njöt av min gelato med messmör och kaffesmaker. Förra våren tror jag det var vi var där med familjen på glassgrovning. Glassprovning på Stikki Nikki kan jag verkligen rekommendera. Då hade vi sådan tur att vi fick vara själva med glassexperten och fick hela glassvagnen för oss själva.

9kkglass9n

Hittade en eventuell ny börs för mig. Den har har nu börjar bli sliten. Nästa gång behöver jag en som är lite större än den som jag har nu. Inne på Hilda Hilda hittade jag dessa fina med husfasader som mönster. Hur fina är inte dessa börser säger jag men det heter vist toilet bag…

9m

Såklart hann jag med mitt vanlig varv på NK innan jag mötte upp syster. Nk varvet är ett måste för mig när jag är i trakten. Såg fin fina skal till mobilen bland mycket annat. Men ni får se dem i ett annat inlägg.

Ha en toppen kväll.

Puss & Kram.

11 thoughts on “Smaka på Stockholm, Stikki Nikki och utställning och lite till….

Add yours

  1. Oj vilket härligt event eller vad man ska kalla det, testa mat nom nom. Snygga naglar båda två., din kompis naglar så har jag alltid velat göra, får dock inte nu när jag jobbar med det jag gör =/

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: