Urban Deli & Pärlans Konfektyr.

Tja Tja.

Sommaren fortsätter och fortsätter här i Stockholm. Hur underbart är inte det? Efter Roberts och min alldeles egna SPA stund gick vi bort mot Nytorget för att äta lunch. Vi hamnade på uteserveringen på Urban Deli som dagen till ära var riktigt kändistätt när vi var där precis som Urban brukar vara med andra ord.

Lunch på Urban Deli.

Urban Deli brukar bjuda på mat i toppklass så var det kanske inte idag men bubblet, platsen, solen, sällskapet och dagen till ära räddade upp allt. Jag kan inte annat än förundras över människor särskilt föräldrar. Det måste vara en gammal yrkeskada från alla år som förskollärare. Det är något speciellt över just föräldrar som är nya och kanske saknar så mycket tidigare erfarenhet av småbarn. Fy så jag lät, som värsta proffset, jag vet men ni som arbetat inom förskola skulle förstått med en gång om jag började berätta men jag stannar här för allas trevnad.

IMG_0615IMG_0617

Pärlans Konfektyr.

I höstas när jag besökte Chokladfestivalen på Älvsjömässan blev jag bekant med Pärlans Konfektyr som kokar egna kolor så det gamla sättet. De ägnar sig åt ett delikat hantverk. Kolor och kolasås kokas på färsk grädde, äkta smör och prima socker på klassiskt franskt vis. Jag blev helt såld på deras underbara kolor där och då.

IMG_E0627

Personalen på Pärlan ser ut som om de var tagna ur en gammal klassisk svensk film från  30 – 40 talet. Hur charmigt som helst. Idag besökte jag och R butiken vid Nytorget och fick både provsmaka och kika in i kokeriet vilket man som kund och besökare enkelt kan uppleva genom glasrutorna inne i butiken eller ute från gatan.

Kolans guldålder var 30-talet, då tuggades det kolor så det stod härliga till! Med tiden blev riktiga gräddkolor sällsynta, något som främst kokades hemma vid juletid. Synd på något så vansinnigt gott tyckte vi, lena smöriga kolor bör njutas året om. December 2010 slogs dörrarna upp till butiken.

IMG_E0622IMG_E0626IMG_E0624IMG_E0621pärla

201702021457318236_sbig

Puss.

 

10 thoughts on “Urban Deli & Pärlans Konfektyr.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: