Varför är det bara jag som får stickor?

Hej.

Jag förstår inte varför det bara är jag som får stickor i fötterna i familjen. Trots att vi alla går runt barfota på altanen så smiter de små och stora stickorna alltid in i mina fötter. Vad är problemet med mina fötter? Minns att det var lika när jag var barn, min syster och bror slapp sitta med fötterna på köksbordet om kvällarna medan mamma pillade ut stickorna.

Bara igår fick jag pilla ut tre stora stickor varav en fortfarande är kvar längst in och gör ont när jag går på foten. Det blir väl till att smeta på Embla cremé och gör en mini operation på mig själv. Stackars lilla mig.

23a

Hur kan man slippa stickor i trägolv?

Tydligen ska bästa knepet att gå loss och leta upp de ställen på trallgolvet som flisor med sandpapper och slipa ner dem. Hmmm det känns som ett evighets göra när vi har så stor trall. Måla golvet med en tunn linoljemålning kan fungera eftersom oljan ska binda in eventuella flisor, eller så kan en pigmenterad lackning som gör samma sak.

Ta bort stickan tips.

Bakpulverpasta – Gör en tjock pasta av bakpulver och lite vatten, smörj på där stickan är. Vänta tio minuter och skölj bort. Vips så ska stickan vara borta.

Alsolsprit – Ta en bomulls tuss och dränk den i alsolsprit. Ha det på över natten så har den kommit ut en bra bit till imorgon.

Bananskal – Bananskal ovanpå flisan över natten ska suga ut flisan. Vet inte hur man ska kunna ha bananskal på flisan undernatten. Tänker att sova med strumpa och lägga i ett bananskal mot stickan.

201702021457318236_sbig

PUSS.

 

9 thoughts on “Varför är det bara jag som får stickor?

Add yours

  1. Finns inget värre än att få stickor under fötterna ….. Jag lyckas också alltid få detta i min familj😂 Men som jag brukar säga ”ingen sommar utan stickor ”

  2. Usch stickor är hemska! Hade också en stick för ett tag sedan under foten.. Den var upp mot en centimeter… Hatar dessutom att dra ut dem haha!
    Jättebra med tips mot de där små skrällena! 😀

  3. Alltså paniken i mig när det kom en bild på din fot 😱 jag har typ fobi för fötter 😂 jsg brukar ockdå få stickor 🙁

  4. Min 2 åring har en liten sticka i foten som suttit några dagar. Har inte fått ut den än pga att hon inte tillåter oss göra det :-/ Hoppas den blir lätt att få ut snart. Dick besväras hon inte av den.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: