Lata dagar i solen.

Halloj.

Säger precis samma sak som alla andra  – Vilket underbart väder vi har! Jag har inte gjort så mycket efter min intensiva helg i Malmö mer än två långa skogspromenader och trädgårdsfix. Igår kväll sa kroppen ifrån på riktigt att nu måste du andas Kamilla. Vila och återhämtning är att lata sig så man nästan skäms. Jag har en förmåga att göra lite för mycket även när jag bara går och lullar omkring i trädgården med mina sysslor. Hjärnan stängde nog av igår för idag har jag inte gjort många knopp mer än de samtal i telefonen som jag var tvungen att ta. På tal om dem så var det inga roliga alls bara jobbiga som tar så mycket energi och kraft……

Lata dagar i solen….

En ny tidning från Hälsa damp ner i brevlådan igår. Den ända tidningen som jag prenumererar på men faktiskt sagt upp. Förr läste jag hur mycket fina tidningar som helst och prenumererade på flera nu känns det som det inte behövs i och med att jag har tillgång till allt på nätet. Men igår var det lite mysigt att det fortfarande kom en tidning i brevlådan. Jag lade mig på gräsmattan med en kopp kaffe och nya tidningen och mös i solen.

IMG_E0343

Dricker ni mycket vatten nu när det är så här varmt? Jag har aldrig tidigare varit en vattendrickare men i år slår jag nog rekord. Många flaskor blir det. Jag stoppar i en tablett med vätskeersättning i både för den goda smaken men framför allt för att inte få solsting. Enligt Aftonbladet behöver kroppen normalt 1,5–2 liter vatten om dagen. Ungefär en femtedel av detta får vi genom maten vi äter. När värme­böljan slår till och svetten börjar lacka måste vi så klart sörpla i oss mer vatten. Men inte flera liter extra om dagen.

Det sägs att man de heta dagarna ska dricka även om man för stunden inte är törstig. På sommaren svettas vi mycket mer än på vintern vilket också tömmer  kroppens vätskedepåer. Det tänker vi nog inte på. Mitt tips idag är att alltid ta med sig en vattenflaska vart än man går när det är så här varmt.

 

❤️ Puss och Kram ❤️

 

 

12 thoughts on “Lata dagar i solen.

Add yours

 1. Mysigt med värme och kunna lägga sig och läsa en härlig tidning.
  Själv har jag inte varit något bra på att dricka vatten, men sedan jag började jobba och fått mer rutin i min vardag har jag blivit bättre på att både äta och dricka bättre, dricker nog minst 1 liter om dagen innan jag äter middag, då dricker jag kanske halv liter efter middagen.

 2. Underbart att bara kunna ligga ute och njuta i solen. Jag försöker dricka så mycket vatten jag kan när det är så varmt 🙂

 3. Jag dricker alldeles för lite vatten, men har alltid en vattenflaska med mig så försöker iallafall att dricka så ofta jag bara kan 🙂 /Lillfoppan

 4. Jag har väldigt enkelt för att dricka vatten, jag kan dricka flaska efter flaska haha! 🙂 Vet inte varför, men på något sätt finner jag det både gott och enkelt att dricka! 🙂

 5. Men så mysigt! Jag och barnen dricker mängder av vatten när det är så här varmt, det är ett måste för annars svimmar man ju nästan! 😅

 6. Åh jag minns tidningarnas tid!! Älskade när de kom i brevlådan.
  Nu kan jag köpa tidningar då och då men har aldrig tid att läsa dem.

  Angående vatten så är jag sämst på att dricka vatten… jag tycker inte om vatten! Haha… vill ha bubblor i då kan jag dricka det 😉

  Kram kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: