En helt perfekt dag.

Tjingeling.

Trots att jag vet det, och trots att jag tjatar om att jag ska bli bättre på det, är det svårt att leva efter det faktum att vår tid bästa tid är nu. Att leva i nuet är ju receptet på en perfekt dag. En sådan dag som vi minns. Idag har varit en såååå fin dag. Ni vet ibland när man bara känner i hela kroppen hur lycklig man är över att bara tagit dagen som den kommit och varit i nuet.

Så långt ifrån glitter och glamour.

Visst tycker jag om vackra ting och leva livet men det är nog trots allt i den lugna hemma miljön som jag trivs och mår som allra bäst. Eller nu lurades jag allt – jag testade mina nya rosa espadrillos som jag köpte i vintras på superrean på Nelly när jag skjutsade tjejerna till gympan vid lunchtid. Riktigt sköna och ganska så fina tycker jag.

5b5c

Idag har jag rensat upp vid trappan mellan bergen på baksidan så att Wille och jag kan testa om vår idé att mura trappan funkar som vi tänkt. Som en riktig liten torpare slet jag i timmar för att få trappan ren från ogräs och växter. När jag till sist var så klar som jag behövde var jag skitigare än skitigast.

5maj1

Tigerkaka och vinst för mig.

Till lunch tänkte vi satt igång grillen men valde att steka inne istället för att ena sonen skulle iväg igen. Hamburgare och korv med bröd kändes bara så rätt just idag. Inga kluriga recept och inga krav på god lunch bara helt vanliga burgare och grillkorv med bröd. Så enkelt livet kan vara ibland. Till eftermiddagsfikat bakade jag tigerkaka på gammalt hederligt vis Jisses så gott att fika ute på filten medan Tilda och jag spelade kort tillsammans. Kan ni tänka er att det var jag som vann alla gånger vi spelade idag, det händer liksom typ aldrig.

5h5i5j

Lite trädgårdsfix.

Såklart, det vore väl konstigt annars om jag inte höll på där jag mår som allra bäst. Fänrikshjärtan blommar för fullt i växthuset.

5l

Rött i glaset medan jag pluggade på om betong.

Efter att legat på filten och läst på och fått tusen nya idéer om och vad jag skulle kunna gjuta i sommar känner jag mig mer än redo. Hoppas nu bara att W och jag får till det som vi önskar. Det är sommar för mig att ligga ute på filten med ett glas rött och försöka samla ihop dagen och livet i stort.

5n5a

Recept på en perfekt dag.

  • Ge dig själv tid till det som faller dig in att göra.
  • Andas och pausa så mycket du vill.
  • Trädgårdsarbete – bästa medicinen för både kropp och själ.
  • Gofika såklart.
  • Inga måsten bara här och nu – Livet och jag.
  • Lite gott i glaset bara för att livet var så bra idag.

trevlig-helg-frn-mig_57941199_511e0c189606ee2d7c3a676c

 ♥ PUSS

9 thoughts on “En helt perfekt dag.

Add yours

  1. Vad snygga skor 😍 De gillade jag! Och vilken härlig dag du har haft! Så rätt att leva i nuet, även om det är svårt alla gånger. Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: