Jakten på det perfekta kaffet.

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kafferosteriet Koppar AB”.

Hej.

Att jag är en riktig kaffekärring känner de flesta nog redan till vid det här laget. Jag får skylla på min farfar Manfred som inte finns bland oss längre, för det var han som introducerade kaffet för mig. Eller det gjorde han kanske inte heller men farfar drack kokkaffe på fat med kaffegrädde vilket jag tyckte såg så spännande ut när jag var liten. Självklart slutade det med att även jag satt vi bordet fem år gammal bredvid farfar med ett eget fat med kaffe. På den vägen är det med mig och mitt kaffedrickande.

Jakten på det perfekta kaffet.

Allt eftersom har mitt intresse för kaffe och dess alla smaker, sorter och aromer vuxit har det blivit viktigt för mig att dricka bra och gott kaffe. Kanske är det lite därför jag fikar så ofta vilket jag gör och också får höra av nära och kära. Kaffe och en kaka har jag aldrig sagt nej till och tänker inte heller göra. Det är en av mina passioner i livet och de ska man ju värna om, inte sant.

kop-kaffe-valj-bryggmetod

Hur som helst – Idag kom jag i kontakt med ett helt magiskt företag – Kafferosteriet Koppar AB. Rosteriet rostar Sveriges färskaste ekologiska kaffe. Nästgårds känns det nästan som för mig nämligen här i Tyresö / Stockholm. Det som gör Koppar unikt är att de rostar sitt kaffe själva och skickar sedan ut kaffet till sina kunder via kaffebrev. Alla ska kunna njuta av Sveriges färskaste ekologiska kaffe. Idén att addera något alldeles extra till kaffestunden – oavsett vart i landet du bor, vilken utrustning du har i ditt kök eller hur tjock din plånbok är – får oss att kliva upp på morgonen.

loga1

Direkt till dörren.

Bara dagar efter att Koppar rostat har du kaffet i din brevlåda! Genom dem kan man vara säker på att alltid dricka färskrostat kaffe. Det går att välja mellan:

  • Prenumerera på kaffebrev.
  • Köpa nyrostat styckvis.
  • Ge bort kaffebrev eller prenumerationer.

Jag valde att börja med att köpa styckvis för att jag är nybörjare med att köpa kaffebrev och vill prova på hur det fungerar i början. När man köper kaffe väljer man den bryggmetod som passar bäst för sig själv. För mig blev det malet bryggkaffe vilket passar för mig med en vanlig kaffebryggare och som helt enkelt inte orkar mala själv. Fast vi faktiskt har en kaffekvarn stående i ena skafferiet.Därefter väljer du vilken typ av kaffe du önskar helt efter eget tyckte och smak. Jag valde Bryggkaffe NR2 Ekologiskt Mellanrost som har en fyllig och balanserad smak med inslag av frukt och toner av choklad, karamell, och söt nötighet.

99019b33-96e1-4f9c-a64e-99a28f149cba

På måndag rostar Koppar igen – och på onsdag kommer mitt kaffebrev finnas i brevlådan. Gissa om jag längtar efter mitt nyrostade kaffe? Det kommer att bli så spännande. Vågar ni göra som jag testa kaffebrev?

farskrostat-kaffe-smaker-och-aromer

Ha det bäst.

Kram från mig.

 

 

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kafferosteriet Koppar AB”.

 

 

10 thoughts on “Jakten på det perfekta kaffet.

Add yours

  1. För en äkta kaffenörd som mig så låter ju det där hur härligt som helst! Mums! 😀 Trevlig läsning!

  2. Började för ca 2 årsedan men sen slutade ja när ja var gravid 2016 & har inte börjat än

  3. Åå Älskar Kaffe ☕ Så gott 😋 det är det godaste på morgonen. Brukar dricka en kanna hihi 😂. Så intressant å bra inlägg. Spännande å kunna beställa kaffe å få direkt hem så najs 😘

    Ha det bäst Fina 💜🌞 Kramiz MinikeGirl

  4. Hej på dig, dricker inte kaffe, dricker mer te och då ska det vara grönt te…. Kram Emma.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: