Saker jag skulle tänkt på innan…

Hej Hej.

Då sitter jag här hemma i fåtöljen dunderförkyld och småfebrig första dagen efter rehab och funderar på livet. Lärde jag mig något på Brageé?  Är jag friskare idag än vad jag var när jag började på rehab? Frågorna är många och svaren få. Ja jag lärde mig massor på Brageé. Framför allt acceptans, tillsammans med mina kompisar i gruppen lärde vi oss att landa i vår sjukdom och att våga stå för att vi är sjuka. Allt för många gånger har jag sagt att jag varit hemma för det är lite stressigt just nu. Varför gör man så? Hade jag haft magsår hade jag högt och ljudligt talat om den sjukdomen, men så gör man inte med sjukdomar som känns i själen och hjärtat. Tyvärr!

19a

Är jag friskare? Nej det är jag nog inte, däremot så har jag fått verktyg med mig att använda mig av på min resa mot ett friskare jag. Jag tror också att jag insett att det får ta den tid jag behöver. Tänker inte rusa framåt flera gånger för att någon annan säger att nu måste du börja jobba. Du som ser så pigg ut är säkert frisk nu. Det här var sista gången på botten för mig så nu har jag börjat vandra framåt igen.

Saker jag skulle tänkt på innan…

Det är ju alltid lätt att vara efterklok men i sanningens namn borde jag förstått….Kroppen skickar oss små varningssignaler. Lyssnar vi inte på dem, så blir dem högre och högre. Ja, till slut kraschar vi!

  • Sänkt mina krav på mig själv – Allt behövde inte varit perfekt hela tiden. Jag skulle möt mina och min kropps behov. Lyssnat på vad paketet Kamilla egentligen försökte säga.
  • Låtit bli att bli överkörd – Personlig integritet är att vara sann och ärlig mot sig själv, sina värderingar, behov och önskemål.
  • Kunnat säga JA eller NEJ – Sagt nej till det som distraherade mig från att leva ett helhjärtat, meningsfullt och friskt liv.
  • Lagt många flera timmar på EGEN TID – Tid för saker som fått mig att växa och ökat mitt välmående.
  • Ägnat mig åt att hitta balansen mellan allt i livet. Lagt mycket mera tid på aktiviteter som gav mig återhämtning och ny energi.
  •  Att inte minimerat mig själv inför någon. Lyft upp mig åtminstone en stund om dagen som en Prinsessa. Tagit hand om mig. Jag kommer liksom hänga med mig själv resten av livet. Fredagsfokus och Fredagspresenten  som jag börjat med är en bra väg att lyfta mig själv.

4d

”Helt enkelt skulle jag varit snällare mot mig själv, vågat ta min plats, gett mig själv det jag behövt och sett mitt eget värde.”

Kram

11 thoughts on “Saker jag skulle tänkt på innan…

Add yours

  1. Bra att du fått lite verktyg, sådant behövs givetvis för att kunna bli bättre! Utan verktyg så funkar det inte helt enkelt! Hoppas det blir bättre!!

  2. Det är så lätt att vara efterklok men allt som spelar roll är att du vet det nu och jag är helt säker på att du kommer att klara av detta med alla verktyg du fått nu! Styrkekram från mig <3

  3. Så sant så. Jag försöker också sänka kraven på mig själv. Allt behöver inte vara perfekt,man behöver inte vara överallt. Eller umgås med allt o alla. Jag har bytt jobb ,prioriterar mig o barna mer nu .att bara lägga sig o glo på netflix istället för att vara överallt tex.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: