I´M A WOMAN.

Hej Hej.

Att det idag är den Internationella Kvinnodagen har väl ingen missat? Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.

POWER

Fira den Internationella Kvinnodagen?

Jag har både läst och hört på flera håll idag om att kvinnor blir firade idag. Firade för vad? Dagen är till för att uppmärksamma ojämställdhet – det är inte en födelsedag eller namnsdag. Inte finns det väl på allvar någon som vill fira ojämställdhet och kvinnors orättvisa situationer världen över. Tänkte väl det….Kanske skulle du kunna säga ”Jag att du är ledsen över hur situationen för kvinnor ser ut i världen, jag ska göra mitt bästa för att jobba för jämställdhet” ?

Hur ska vi uppmärksamma dag istället?

* Se till att sätta stopp för sexistiska eller nedlåtande kommentarer om kvinnor både i fikarummet och i omklädningsrummet.

* Se till att alla på arbetsplatsen eller i föreningen har kunskap om hur könsnormer påverkar pojkar och män och ge dem verktyg att diskutera mansrollen.

* Börja prata med din son om samtycke, om att porren inte har något med ömsesidighet att göra och hur han kan se till att ingen tjej i hans närhet utsätts genom att han börjar agera.

* Framför allt börja med dig själv. Dra inga sexistiska skämt. Agera när du ser att någon stöter på en för berusad kvinna. Rikta blicken inåt och fundera på vad du har för kvinnosyn.

Jag uppmärksammar Internationella Kvinnodagen på mitt sätt.

Gick förbi två fantastiska statyer på Djurgården idag ena föreställde Jenny Nyström och den andra Kvinnan i fredsarbete.

IMG_E8641
Kvinnan i fredsarbetet är en staty placerad på Kärleksudden på Djurgården och är tillägnad alla kvinnor som varit och är aktiva i fredsarbetet.
IMG_E8644
Jenny Lind-statyn är en staty visande sångerskan Jenny Lind vid Djurgårdsbrunnsviken på Södra Djurgården i Stockholm.

Puss & Kram.

17 thoughts on “I´M A WOMAN.

Add yours

  1. Håller helt med dig, det är på det sättet vi ska uppmärksama denna dag. Väldigt fina statyer, har aldrig sett dessa så der var extra kul att se bilder på dem.

  2. Hej Kamilla!
    Jag har totalt missat uppdateringarna på din blogg, så jag har en hel del att läsa igenom idag. ❤️
    Jag vill också säga att det här inlägget verkligen fick upp mina ögon för vad kvinnodagen verkligen står för, så tack så mycket för att du fick mig att förstå! Fina bilder på fina statyer ! 😍❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: