Smidigt eller ren lathet?

Godmorgon.

Hej, på er alla fredagsfirare. Mår ni bra? Jag var så galet trött imorse att jag somnade om och missade klockan helt. Men men å andra sidan har jag haft en tuff vecka på rehab med tre enskilda besök efter vår ordinarie tid så de tog nog ut sin tid idag.

Enklare vardag.

Att göra sin vardag enklare, lyssna inåt och säga Nej har vi jobbat mycket med denna veckan. En sak som jag tycker är jobbig är att storhandla i butik. Spelar ingen roll om jag väljer en tid då butiken har färre kunder, det är pressen stressen och för många bollar att hålla i luften för att det ska bli rätt. Därför handlar jag ofta på MatHem. Jag trivs bäst att sitta hemma och handla med datorn i knäet. När jag kan plocka bort och lägga till varor tills några timmar innan leveranstiden som jag bestämmer alldeles själv. Igår kom det matkassar hem till dörren hos mig hur bekvämt som helst.

IMG_E8321

Smidigt eller ren lathet?

Jag fick höra häromdagen att det är ren lathet att handla på MatHem. Hur tänker du då?, var jag bara tvungen att fråga. Svaret blev att MatHem var bara till för dem som ville låta busy eller inte kunde något om mat. Typ att det är viktigt att gå runt och se och känna på köttet man köper. De som inget kan om mat handlar från online butikerna och får hem halvfabrikat.

Då ska väl jag reda ut mina synpunkter på att handla mat online. Smidigt eller ren lathet? Båda och ändå inte. Vem känner på köttet eller fisken som man köper? Inte ber jag vid fiskdisken att få hålla i fisken eller drar med fingrarna över fiskens rygg. Skulle aldrig varit tillåtet på grund av smitto och hälsoskäl. Visst kan jag hålla i den inpaketerade fisken i butiken och peka och välja mellan de olika fiskarna eller köttbitarna. Online butikerna säljer inte bara halvfabrikat utan precis som vilket matbutik som helst fast online.

IMG_E8323

 Vem eller vilka som kan mest om mat vill inte jag avgöra. Jag tycker att det påståendet inte är relevant. För mig är den kunskapen ointressant viktigast är att alla handlar och äter så som de tycker är det bästa för just dem. Låta busy det kan kanske vara någon som vill låta upptagen. Jag använder mig av online butiker för smidighetens skull. Jag kan i lugn och ro handla, bestämma leverans datum. Förr var det coolt och inne att vara upptagen 24 – 7 nu går trenderna mot att leva sundare där livet återigen fått sin plats i livet. Att om få vill tycka att handla online är en lathet så må så vara. Jag handlar ibland online för att ge livet tid till annat som jag tycker är mer tillfredsställande än att köa i butik och kånka hem en massa tunga kassar.

IMG_E8325

 • Smidigt = JA
 • Lathet = JA

Må så gott idag.

Kramis.

 

 

 

12 thoughts on “Smidigt eller ren lathet?

Add yours

 1. Jag tycker det låter perfekt att man har möjlighet att handla online och få allt hemlevererat om man inte vill eller hinner åka och handla för jämnan. Det är väl utmärkt och jag skulle aldrig tycka att det ligger okunskap kring att handla online, det är snarare för att underlätta vardagen och effektivisera sin tid. Själv gillar jag att storahandla och gå i affären, men jag är så pass bekväm att jag alltid väljer att handla om jag ska åka vidare eller på lugna tider eftersom den möjligheten har jag 🙂 Bra inlägg Kamilla! 🙂 Kram

 2. Du skriver så bra Kamilla! Det är riktigt bra att möjligheten finns, använder mig också utav dem emellanåt. Ha en fin fredag! Kram

 3. Det är ju hur bra som helst att kunna beställa hem sådär! Jag har själv aldrig testat men någon gång kanske man gör det 😀

 4. Men asså, va, haha vad var det för kommentar!? Är väl ändå upp till var och en hur man väljer att handla. Man slipper ju trängas bland folk. Mer smidigt än vad det handlar om lathet! Är så avundsjuk att vi inte har MatHem på vår lilla ort då dom har en fantastiskt service!
  Svar: Ja både gott och snabblagat, me like!

 5. Kan bara säga att jag gärna testat att handla online. Studerar, har ej tillgång till bil och särskilt nu på vintrarna är både gång och cykelbanorna en skridskobana. Dessutom blir det inte flertalet vändor till butiken och då måste en veckas mat kunna bäras utav lilla mig. Nä någon gång blir det testa hemkörning!

 6. Det låter OTROLIGT smidigt att slippa gå utanför dörren för att handla mat, men jag personligen älskar att få åka iväg för lite egentid och handla mat så jag har faktiskt inte testat på det där ännu 😂

 7. har tänkt så många gånger att jag vill haha men jag glömmer alltid något så måste ju gå då iaf 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: