Extra Öppet vid kyla.

Hej.

Jag gnäller och tycker det är på tok för kallt nu i Stockholm. Det är vi många som gör nu när kylan biter i både kinder och långt in under jackan. Det finns dock en stor skillnad mellan många av oss som bor och verkar i Stockholm – jag har ett hem som är varmt eller så kan jag smita in i värmen och ta en kaffe på något café. Tyvärr så har inte alla den möjligheten.

1ee

”Ingen väljer bort en egen bostad – hemlöshet kan drabba alla. I takt med att bostadsbristen ökar i Stockholm har det blivit än svårare för människor i ekonomisk utsatthet att få och behålla en bostad.”

I Stockholm finns en tak-över-huvud-garanti som gäller invånare i kommunen Stockholms stad. Det innebär att man får möjlighet till akutboende om man tar kontakt med Hemlöshetsjouren innan midnatt. Dess värre faller alldeles för många hemlösa utanför den garantin av olika anledningar.

Stort behov av värme.

Nu när Stockholm blivit så kallt att termometern kryper närmre minus 15 förstår vi alla att ingen klarar av att vistas utomhus en hel natt. Stockholm Stadsmission gör nu ett försök att hålla extraöppet vid stark kyla. Bara i denna veckan har närmare 50 personer besökt dem per natt. Satsningen kräver som sig bör extra resurser och bidrag för att kunna hålla verksamheten igång. Vill du skänka ett bidrag kan du göra det  HÄR.

IMG_8320

Just därför skänkte jag idag en liten slant till Stadsmissionen. De 100 kr som jag skänkte räcker till fyra varma måltider på Stadsmissionen eller som ett bidrag till att hålla extra öppet nu i kylan. En liten liten slant men i hjärtat känns det bra att kunna hjälpa bättre behövande.

1aa1dd

Sträck ut en hand.

Sträck ut en hand till dem som behöver den allra mest. I december på adventskalendern med uppdrag hade Tilda ett uppdrag  med att skänka en gammal halsduk till någon som ingen hade. I USA är trenden stor att människor knyter fast halsdukar kring lyktstolpar och lämnar dem till någon som fryser med en liten hälsning i någon park. Att tvingas tillbringa kalla dagar och nätter i minusgrader utomhus –  är både ovärdigt och farligt. Just därför skänker vänliga människor halsdukar de inte längre använder till någon som behöver halsduken mera.En så fin gest, där medmänniskor knyter fast halsdukar som de inte använder längre på lyktstolpar.

1cc

Kram.

18 thoughts on “Extra Öppet vid kyla.

Add yours

  1. Åh vilket oerhört viktigt inlägg Kamilla! Åh det med halsdukarna var ju en kanon idé!!
    Svar: Åh roligt att du gillade mitt AirBnb tips, hoppas sonen och hans vänner hittade något! Åh Italien, det är ju så ljuvligt!
    Ush för snö haha. Får gärna bli vår nu.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: