AHA peeling som Fredagsfokus.

Hej.

Nu ska vi se om AHA peelingen som jag gjorde igår på Operakliniken verkligen gör några underverk med min hy i ansiktet Fredagsfokuset denna veckan var en ansiktsbehandling.

NeoStrata är en kemisk peeling med glykolsyra (AHA).

En peeling med AHA bidrar till hudföryngring. Under behandlingen appliceras en hög koncentration av glykolsyra på det yttersta hudlagret. Denna process får verka i fyra minuter under övervakning av hudterapeut, sköterska eller läkare. Behandlingen avslutas med att glykolsyran neutraliseras på huden. Glykolsyrapeeling stimulerar till cellförnyelse och ger ökad fyllighet och fasthet i huden. Peelingen hjälper huden att bli slätare, friskare och fastare samt att huden bli återfuktad och får en jämnare ton.

neo
Bilder lånade från Operakliniken.

Hur var mitt intryck av behandlingen?

Jag fick den lättaste syran på min hud 20%. Under tiden syran verkade kunde det sticka och svida i ansiktet vilket det gjorde. När syran neutraliserades sved det även riktigt mycket. Det var tur att jag hade mössa med mig för efter behandlingen fick man inte använda sig av smink på 24 timmar. För jag såg bedrövlig ut i ansiktet och var öm på flera ställen.

16yy16ss

Det är förstås alldeles för tidigt för att säga något om resultat och så vidare men min direkta känsla är att en ansiktsbehandling ska vara njutfull och behaglig. Att det däremot gör lite ont med injektioner i form av botox och fillers är en annan sak då det är stick in i huden och muskler.

Kommer jag gör igen?

Inte som det känns idag för som sagt tycker jag att en ansiktsbehandling ska vara behaglig och inte göra ont och svida. Nu fick jag veta att så fungerar behandlingen vilket jag även hört att AHA peeling gör. Att huden är röd och irriterad är okej men obehag tycker jag inte en behandling ska leverera. Hur som helst nu har jag lärt mig vad AHA innebär och kan välja om jag vill göra flera gånger. Operakliniken och hudterapeuten var super trevliga och kliniken var snyggt inredd så inget mot dem. Det är bara jag som inte tycker att behandlingar ska kännas obehagliga.

Ha en toppen lördag.

Puss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 thoughts on “AHA peeling som Fredagsfokus.

Add yours

  1. Det första jag frågar mig när jag läser ditt inlägg är att syra nog inte borde användas i ansiktet (eller på övriga kroppsdelar), att det måste ha gjort ont och jag undrar också om hur många hudlager som försvann? Positivt är det ju i alla fall att personalen var trevlig.
    Det första jag tänkte på när jag såg stolen var dock tandläkare så det fick mig att rysa lite lätt.
    Ha en fortsatt trevlig helg!

  2. Ja det beror ju på vilken typ av behandling man tar som denna som faktiskt gör ont och som i slutändan också levererar ett helt annat resultat. Skall man ta en behandling som är skön så skall man ju inte välja denna..
    Svar: Ja riktigt kul med förstärkning, just den behövde vi verkligen! Kommer bli riktigt bra!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: