Dela och Kommentera

Hej.

Med risk för att göra många av er alla som bloggar lite upprörda skriver jag ändå. Nu har jag och några andra bloggare varit med i flera Dela och Kommentera trådar i olika blogg grupper. Vad är problemet med att vara med i dessa trådar kan man ju fundera på?

kommentera

Dela och Kommentera.

  • Vad betyder dela och kommentera?
  • Vad krävs av mig som bloggare om jag delar min blogg i tråden?
  • Räcker det med att jag bara kommenterar några av alla de bloggar som är delade?

I de flesta av dessa trådar står det klart och tydligt tänker du inte kommentera så delar du inte din blogg. Alldeles för många av de som delar sina bloggar struntar i att kommentera hos andra eller gör de endast hos några få. Medan reglerna ofta är tydliga att om man delar så kommenterar du de bloggar som är delade. Visst blir det en himla massa bloggar att kommentera men det är liksom  oftast dealen. Du får många kommentarer om du följer reglerna

.

Idag delade en av mina bloggvänner Vicktoria följande inlägg i bloggruppen Bloggar:

KOMMENTERA VARANDRAS BLOGGAR ‼️
Länka din blogg i kommentaren och kommentera hos varandra. Gilla när du kommenterat.

Tänker du inte kommentera hos andra dela då INTE din blogg här ‼️

kom

Om jag räknat rätt fanns det runt 55 bloggar delade i inlägget. Min blogg fick 15 kommentarer från tråden som jag kommenterade de allra flesta i någon har jag säkert missat. De bloggar som fick flest fick 22.

Tycker vi verkligen att det är okej?

Jag tycker inte att det är okej alls. Hur ska vi tänka kring dessa trådar? När jag själv hade en liknade tråd förra helgen delade 71 personer sina bloggar och från den tråden kom 23 kommenterar. Så mina fina bloggvänner hur ska vi tänka kring dessa trådar vad tycker och tänker ni?

Kram ♥.

21 thoughts on “Dela och Kommentera

Add yours

  1. Håller verkligen med dig om att det är så tråkigt när folk gör så.. Bara för att själva få kommentarer, men slippa lägga ner någon tid själva!

  2. Tänkte precis samma igår. Kommenterade bloggar uppifrån och ner, varenda en. Fick ta 5-6 i taget medans ja hade rast på jobbet eller en stund över i soffan. Men när jag la mig hade jag kommenterat ALLA i det inlägget..
    I gengäld hade jag fått kanske 10-12 kommentarer..
    Har dock problem att gilla vissas inlägg då man måste logga in där jag inte ens vet vad jag har för inlogg.. 😆
    Hoppas iaf få många kommentarer tillbaka i framtiden.. ❤️

  3. Alltså jag har tänkt precis samma sak!! Jag brukar gå igenom trådarna under dagen liksom lite då och då men skall banne mig skriva upp vilka som kommenterar och inte numera

  4. Vet själv att jag tappar bort mig i alla bloggar som delas ibland och ibland hinner man bara med hälften och tänker att man tar resten sen men nått kommer i vägen. Ibland hinner andra bloggar kommentera din och du svarar genom att kommentera deras men trycker inte på gilla knappen på fb. Haha hoppas du hängde med där 🙈 Men jag kan hålla med om att det finns många som delar och sen kommenterar dom inte alls. Det är lite gratisåk så att säga. Men jag tror aldrig riktigt att man kan få det att fungera så bra som man kanske skulle vilja. Så är det väl med nästan allt. Ha en fin avslutning på denna fredag 😄

  5. Håller med dig precis, jag brukar kommentera så många jag hinner under en tid. Sen går jag igenom resten jag missat senare när tiden finns till igen! 😀

  6. Oftast så är de inlägg där jag lämnar min URL tydliga, oftast ska man gilla/kommentera de 3 / 5 föregående… Tydligen så hade jag postat min URL till en sånt inlägg du skriver om, jag har kommenterat på ett helt gäng bloggar. Men alla, nej. Får du ingen kommentar så är din blogg helt ointressant, tråkig eller krånglig att kommentera på. Jag förstår att ni tycker att man ska kommentera på allas, men hellre färre kommentarer med kvalité än många som är mer eller mindre helt irrelevanta. För mig känns det kasst med kommentarer som har mindre än fem ord, typ. Med det sagt så ska jag mer noggrant läsa vad som gäller för varje enskilt gilla/dela/kommentera-inlägg framöver.

  7. Jag blir så irriterad på de som gång efter annan delar sin blogg i dessa trådar (du och jag är med i alla varje gång) men inte följer reglerna. Jag brukar inte påpeka någonting men häromdagen blev jag så irriterad då jag VARJE dag vart inne hos en person och lämnat kommentar då vi båda delat våra bloggar i dessa trådar utan att få en enda kommentar tillbaka. Jag lade en kommentar i tråden till personen att om hen inte börjar lämna hos mig så slutar jag hos denne. Jag fick lååååångt meddelande tillbaka om att hen följer reglerna. Sen plötsligt togs hens kommentarer bort och jag fick massa privata mail istället om att det var taskigt att skriva så till denne för att hen följer reglerna.
    Att reglerna är såna att man skall kommentera men att man inte behöver kommentera alla, så personen har inte gjort fel eftersom denne har vart snäll och besvarat mina kommentarer i dennes blogg varpå jag sa att det inte är det som är grejen utan att man går in till varje blogg och lämnar kommentar. Jag gör det, jag kommenterar andras fick jag till svar!
    Alla fattar inte grejen med dessa trådar även om man förtydligar. Många säger att man inte hinner besvara alla bloggar som länkas men då blir jag så jävla arg. Om du lämnar din blogg så får du vara beredd på att det kommer många bloggar du måste in o kommentera. Som du själv skrev, det är dealen!
    Jag älskar dessa trådar för jag får nya bloggar att kika in i och får följa bloggarna på ett annat sätt.
    Snart kommer jag börja blockera folk som inte följer reglerna. Det är egentligen rätt fånigt det här men hur svårt skall det vara att följa en liten enkel regel liksom.

    Förresten, tycker du skall kika in min blogg kl 12 idag, du kommer inte ångra dig med tanke på att jag nyss haft tävling =)

  8. Är man med i en sån tråd så ska man kommentera allas bloggar, det tycker i alla fall jag. Men hinner man kanske inte med exakt alla och det är väl ok så länge man kommenterar tillbaka hos dem som skrivit hos sig. men om man inte kommenterar hos någon alls så ska man inte vara med!

    1. Jag har äntligen hittat hur jag ska kommentera, vilket jag inte förstod innan pojkvännen visade mig. Nu kommenterar jag flera inlägg på olika bloggar men just nu är det svårt att kommentera alla då jag är inlagd på sjukhus och inte har datorn med mig. Jag kommer garanterat läsa fler inlägg och kommenta mer och fler när jag kommer hem. ❤️

  9. Ja det är jättesnyd att det blir sådär, jag tycker också man får tänka till och besöka och kommentera om man går med i trådar

  10. Jag tror det är svårt att hinna kommentera alla bloggar i en sån tråd faktiskt. Jag försöker kommentera de flesta som jag vet faktiskt kommenterar andras bloggar också. De som länkar utan att kommentera tillbaka brukar jag ignorera, men det är inte alltid jag hinner kommentera varenda blogg i tråden eftersom den fylls på hela tiden också. Men det är otroligt svårt det där faktiskt :/

    1. Tänker lite samma sak. Dessutom så ser jag hellre att den som kommenterar faktiskt läst inlägget och inte bara skriver typ tre ord…

  11. Jättebra skrivet men som många säger så hinner jag inte alltid med att kommentera alla. Men har märkt att vissa aldrig kommentera tillbaka så de hoppar jag över numera.

  12. Grymt bra skrivet!! Den tråden som du skapade idag, där du stängde av kommentarsfältet tyckte jag var superbra, då man verkligen hinner kommentera allas bloggar under en och samma tid 🙂 Ha en härlig lördagkväll 🙂

  13. Ett mycket bra skrivet inlägg. Håller dock med en del i Kenths kommentar lite längre upp att man dessvärre inte har något vettigt att kommentera på alla bloggar, alla bloggar passar inte alla helt enkelt och jag lägger hellre en givande kommentar än att skriva något bara för att vilket jag själv uppskattar om folk tänker likadant inne hos mig. Däremot ser jag det som en självklarhet att lämna ett spår hos dem som faktiskt skrivit något hos mig 🙂 Nackdelen med dessa trådar är ju att det är många som länkar och det är svårt att lägga kommentarer hos exakt alla. Men förstår definitivt din poäng och håller som sagt med till viss del 🙂 Ha en jättefin kväll! Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: