Kramas lite extra idag.

Godmorgon.

Visst är det mysigt att kramas. Kramar är inte bara härliga, de ska även ge ljuvliga effekter. Särskilt när man kramar om varandra riktigt ordentligt. Vid en kram som varar minst 20 sekunder ökar vårt oxytocin och dopamin. En genomsnittlig kram varar i bara 3 sekunder. Kramar pä 20 sekunder kan få igång kroppens produktion av må bra-hormonet oxytocin. Oxytocin hormonet får känslor av tillit att öka, medan oro, ångest och stress minskar.

Kramar sägs.

  •  ”Att kramas skyddar stressade människor från den ökade risken att drabbas av förkylningar som ofta hör ihop med stress”.
  • ”Att kramar sänker blodtrycket”.
  • ”Att hjärtat blir varmt av en kram”.
  • ”Att kramade småbarn sägs bli snällare vuxna”.
  • ”Att kramar höjer smärttröskeln”.
  • ”Att kramar dämpar rädsla och ökar tilliten”.

Kramas lite extra idag.

Tänk på att den varmaste kramen föds i hjärtat. Jag fick en tanke …. idag tar vi krambilder och tankar oss med lite extra må bra hormon. Från mig till er alla skickar jag över en kram biljett som ni lösa in hos någon som ni känner er extra kramsugna på just idag.

kram1

Må så himla super bäst idag.

♥ Kramis ♥

3 thoughts on “Kramas lite extra idag.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: