Fredagsfokus – en stund för bara mig.

Halloj.

Har ni haft en bra fredag så här långt? När jag vaknade imorse bestämde jag mig för att lyssna till mig själv. Så fick det bli. Lång skön frukost med övningar från rehab innan duschen.

Fredagsfokus – en stund för bara mig.

Fredagsfokus handlar om att ta hand om mig själv. Låta mig få vara här och nu. Läste för någon dag sedan att fokus tid ska öka självkänslan. Fokus på en sak i taget handlar om att kunna ha förmågan att fokusera på min egen uppmärksamhet. Svårt för de flesta av oss med de liv som allt fler lever i dagens samhälle.

Genom att ställa mig frågorna:

  1. Vad behöver jag idag?
  2. Varför är det viktigt?

Frågorna gör det lättare att fokusera på vad jag behöver just denna dagen. När jag behöver motivera varför jag ska fokusera på just detta  har jag lättare att se hur jag mår och vad som behövs för att få balans och tanka energi. Samtidigt ger fokus stunden mig lugn och ny energi.

Vad behövde jag idag?

Andas och ta en god kopp kaffe på café i lugn och ro. Plus att jag behövde fixa en namnsdagspresent till William som har namnsdag på söndag. Lugnt och fint och gärna i  tystnad. Undrar egentligen hur många fler det var än jag som gick med lurar i öronen utan varken musik, telefon eller ljud i dem på Ikea idag. Det var så skönt att få bort allt brus och allas bubblande prat runt omkring. Det var viktigt för mig att få tanka in ny energi genom att bara strosa omkring utan något speciellt mål mer än att införskaffa presenten till Wille. Tyvärr så var Zetas stängt fram till februari vilket var lite trist för det var dit jag tänkte åkt för att drömma mig bort en stund.

26f

På Ikea fick det bli det vanliga ljus i massor för nu behövde vi verkligen fylla på ljusförrådet igen. Så här års går det några ljus varje kväll. Gillar man att mysa så gör man vilket jag tycker hör vintern till för att stå ut när snön inte längre finns kvar. Fredagspresenten till mig fick bli tulpaner från Ikea.

26gg

Wohoo!!!

Det är fredag – Hurra för det.

Kramis.

 

5 thoughts on “Fredagsfokus – en stund för bara mig.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: