Acceptera, Agera och Förändra.

Hej igen.

Hur kan det vara så svårt när det egentligen handlar om tre saker – Acceptera, Agera och Förändra. Vad än vi stöter på för problem eller hamnar i situationer som vi inte mår bra i eller inte tycker stämmer överens med våra egna tankar och ideal så handlar det om att – Acceptera, Agera och Förändra. Bara det? Visst men attans vad svårt det är att få till dessa göranden.

11c

Igår hade jag ett bottennapp igen i mitt välbefinnande – Suck vad de suger musten ur en! Så idag var det till att börja från början med Kamilla. Jag ska börja tänka efter mera och försöka leva mitt liv efter att mitt liv ska sträva efter Frid som är mitt ord för 2018.

  • Att leva med utmattningssyndrom är ingen lek.
  • Att leva med utmattningssyndrom är en sjukdom.
  • Att leva med utmattningssyndrom är inget trams.

Tänkte bara förtydliga det ännu en gång. Tack för påminnelsen ”Ninni” eller Lena som du egentligen heter.

Ha en bra dag som motto.

Acceptera – känna efter vad jag behöver idag och just i denna stunden. Efter en hemsk dag igår behövde jag mina timmars sömn. Jag behövde få andas och komma ut i skogen på en promis i min egen takt med mina egna tankar och funderingar. Så fick det bli – en dag hemma med en promenad i skogen, andningsövningar och en här och nu avslappning. Jag accepterade och lyssnade in vad Kamilla behövde idag för att må så bra som möjligt. Check på den!

11a

Agera – utifrån de behov, problem och känslor som jag möts av agera. Vad kan jag göra idag, i denna stunden och för framtiden för att leva och sträva efter frid i mitt liv? Jag behövde få komma ut i skogen och gå i min egen takt. Så sakta att jag kunde resonera med mig själv om livet. Tanken var att ta med mig en minitermos med kaffe i och sätta mig på bryggan vid Brosjön men tankspridd som jag var glömde jag bort den tanken. Väl hemma igen gick jag in och kokade kaffe som jag tog med mig ut och satte mig ute i vår egna skog. I just den stunden gjorde jag det bästa för mig när jag glömde kaffet och ville andas ute en stund extra.

11b

Förändra – vad måste jag göra för ändringar i mitt liv och sätt att tänka för att må bättre? Att kunna se vilka förändringar som behövs är relativt enkelt för de flesta så även för mig. Men att börja genomföra förändringar är svårare eftersom många av de saker och processer som måste förändras är invanda och blivit en del av mig. Att komma så här långt att problem och beteenden ska förändras är långt och betydligt mycket längre än vad vi människor tror. Att göra förändringar på arbetsplatser, i hemmet eller byta bil är enkelt. När vi däremot kommer till att förändra på oss själva och vårt sätt att tänka och leva blir det svårare.

”Jag har bestämt mig för att göra resa – Acceptera, Agera och Förändra. Kosta vad det kosta vill för så som det varit och delvis är ska det inte vara mera.”

11b

KRAM.

 

3 thoughts on “Acceptera, Agera och Förändra.

Add yours

  1. Man blir nyfiken o undrar vad det är som är felen som gör dig såå hängig hela tiden? Du visar ju upp så mkt lycka o jobbar inte? Om du vet var skorna klämmer så går det ju att byta. Eller?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: