Jag erkänner mig skyldig.

Godmorgon.

Varning för äckliga bilder.

Hoppas att ni sovit gott. Det har inte jag gjort. Jag ryser till och med fortfarande efter gårdagskvällens jakt.

Jag erkänner mig skyldig.

Det är sanningen att jag måste erkänna mig skyldig till mord på en skogsmus eller mus. Spelar ingen roll vilket men jag är den som orsakat dennes död. För många år sedan tog sig en liten mus in i vårt hus genom att gräva sig in under huset och in i pannrummet och in under diskbänken vad vi tror.

Idag är jag röjde med några krukor bakom häcken på framsidan såg jag hålet igen. På samma ställe som förra gången in under huset. Någon hade grävt hål invid husväggen och in under. Jag fick tokfnatt och letade fram råttfålla från garaget. En smart en där man kastar hela fällan om man fångar något i den. Så jag och Tilda fixade ordning fällan med en bit korv och ställde den nära hålet.

9c

 

Bingo bingo.

Sent på kvällen när jag skulle åka och hämta hem Marcel såg jag när jag lyste bakom buskarna att fällan var ner dragen i hålet. Grr!!! Ficklampan åkte fram så fort jag fick upp mobilen ur fickan. Lysa ner i hålet mot fällan var läskigt. Tänk om den skulle röra sig och tusen andra tankar for i skallen på mig. Visst fasiken syntes något lurvigt längst ner i hålet.

9a

Där fick jag lämna allt och åka mot Visättra och hämta hem Marcel. Väl hemma blev det en cirkus. Fram med sopsäck äckligaste spaden i garaget. Fulvantar på och så vad det dags. Marre med ficklampa och jag med spaden i högsta beredskap. Innan jag ens vågade eller klarade av att försöka dra upp råttfällan ur hålet med spadens hjälp rös jag i hela kroppen lika mycket som jag gör nu. Efter mycket om och men fick jag upp fällan med en fet mus i. Jag tror att den var dräktig med den stora feta buken. Hur jag lyckades få upp fällan med musen i på spaden vet jag knappt själv men mus och fälla kom i sopsäcken och ner i soptunnan.

Fattar inte att det var så läskigt och rysigt med tanke på hur mycket vi älskade våra hamstrar som också var små möss. Men det var både äckligt och rysigt för vi inte valt ut att den skulle smita in under vårt hus. Nu varken tror jag eller vet om att den kommit in i huset men när R är hemma i kväll igen får vi kolla upp under diskbänken tillsammans. Jag är ledsen och erkänner mig skyldig till medhjälp av mordet på denna mus. Däremot var det fällan som utförde handlingen. Vet inte men gillar inte känslan att bestämma över någon eller något levandes vara eller inte vara.

Hua hua vilket kväll det blev. Bara därför att bjöd jag mig på ett glas rött för att coola ner mig. Nöden har ingen lag ibland.

5nn

Puss Puss.

One thought on “Jag erkänner mig skyldig.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: