Därför ska vi vara i tystnad.

Hej Hej.

Hoppas att ni mår bra där ute. Själv kom jag nyss in från en lång skön promis i skogen med en ljudbok i lurarna. Tråkigt bara att jag glömde ladda telefonen i natt så batteriet tog slut när jag nästan var hemma igen och hade velat höra slutet på boken. Men men den som väntar på något gott kan vänta en stund till.

0412_promenera

Lugnt och skönt.

Sitter i min fåtölj med en god kopp kaffe vilken jag var så värd efter min promenad. Här hemma är det lugnt och skönt endast W och jag som är hemma. De andra tränar och jobbar.  Jag läste härom dagen en så intressant artikel i tidningen Land där forskare vid Duke University i USA talade för hur viktig tystnaden är för oss människor. Artikeln framhävde tystnadens belöning ”I frånvaro av ljudbelastning och det ständiga samtalet kan vi alla hitta vårt innersta väsen och må bättre”

Därför ska vi vara i tystnad:

  • Hjärnan utvecklar nya celler.
  • Stress och anspänningar minskar.
  • Du blir kreativ och läker sår.

Är det något som jag alltid varit i stort behov av så är det tystnad och att bara vara i mina egna tankar. Jag mår så bra av att bara få vara med mig själv högt och lågt – här och nu. Så gissa om jag köpte artikeln rakt av….för det gjorde jag och kände att jag fick bekräftelse för att jag och tystnaden är bra för mig.

Nog om det – nu väntar en snart en shoppingtur med killarna.

Marcel ska byta och prova ut ett par jeans som han trivs med. Igår fick jag leka personlig shoppare åt honom när jag var med Tilda och shoppade. Tyvärr så passade inte de jeansen i smaken för kräsna sonen. Så det får en tur idag med honom själv. På tal om något helt annat. Såg de sötaste skorna på bra länge till en liten en.

IMG_7050

Ikväll blir det film och lördagsgodis för min del. Vad har ni för planer för dagen?

Dagens kloka ord.

6b

Vi hörs snart igen.

Kramis.

 

 

 

 

5 thoughts on “Därför ska vi vara i tystnad.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: