Lucka nummer 4: ”Ett misslyckande i livet”

Hej.

Lucka nummer 4: ”Ett misslyckande i livet”.

Detta var och blev en för svår lucka för mig. Först igår när jag började skriva inlägget gick penna i ett och så tyckte jag att inlägget var klart. Det var det också om jag ville utlämna hela min själ och mitt hjärta. Allt blev för djupt och personligt för att jag skulle kunna stå för mina ord och så vidare. Så allt raderades och sedan tog allt tvär stopp. Vad skulle jag nu skriva om. Tankarna ville inte alls tänka på sånt som jag ville tänka på.

3d

”Ett misslyckande i livet”.

Jag har nog alltid sett mig som en frisk person med sunda och goda värderingar. En som alltid värnat om dem som inte riktigt tar plats eller faller ur gruppen på något annat sätt. Alltid har det varit jag som gått i fronten och drivit på för att barn och ungdomar som haft det jobbigt eller andra problem skulle få lyckas och må bättre.

Så vackert och fint av mig, eller hur. Nu när jag hamnat i utmattningssyndrom för andra gången har jag lärt mig vad det är som gör att jag kraschar. Det är alltid minst två oberoende och beroende saker som gör att en människa hamnar i denna sjukdom. För mig har det varit min livssituation och mitt driv för andra människor. Jag har ingen brons utan kan gå genom vatten och eld om jag så tycker. Jag värnar om människan så starkt att jag själv blivit lidande.

Jag hade lovat mig själv att aldrig mera hamna i utmattning – det gick ju inte så bra. Ett av mina stora misslyckanden i livet. För jag började på nytt jobb med fantastiska kollegor och elever. Jag brann för dem och la ner hela min kropp och själ för dem. Jag tycker så mycket om dem alla. För mycket tydligen. En läkare sa till mig för någon månad sedan. ”Du är för bra för din egen hälsas skull. Du kan inte rädda hela världen ensam om du inte kan balansera din tid och hämta kraft från andra källor”.

Så sant så jag nästan blir lite skraj. För bra för min egen hälsas skull – då måste jag varit alldeles för bra på det jag sysslade med. Tror jag ska börja lära mig att lagom är ganska trevligt det också.

4a

Vad är Kajsons Julkalender då?

Jo – varje dag 1-24 december öppnar alla vi bloggare en lucka med gemensam rubrik för fri tolkning. Tanken är att ni läsarna ska kunna klicka in på sina favoritbloggar och se samma lucka öppnas men med varje bloggares personliga tolkning (och för dig som bloggare är det en chans att skapa personlig content med valfria bilder och text men med en liten extra kick i baken och inspiration från julkalendern.) Dessutom kan man ju förbereda och förinställda sina inlägg redan nu vilket gör att ni har ett inlägg per dag färdigproducerat i december så att ni kan lägga tid på att baka julgodis och dricka glögg med vännerna i lugn och ro. Smart va?

Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: