Lite av varje.

Hej Hopp.

Sitter i bilens baksäte på väg hem från Värmdö där Flempan och Marcel spelat match. Bloggar från bilen för första gången, wao vad det känns proffsigt eller hur… Hoppas att ni haft en bra dag. Min dag har varit bra fast jag känt mig stressad hela dagen. Tänk er att vakna med stress i magen, det är ingen bra kombo alls. Men men jag har försökt hålla fokus på det bra och övat mig på att stänga av när det blev lite jobbigt.

Lite av varje blir nog en bra sammanfattning. Först ut var lite måste fix och trix och Tildas kalender skulle fixas klart med de goda gärningarna i små askarna. Det tog fasiken hela förmiddagen men skam den som ger sig för nu är kalendern på plats.

Magi på himlen. Vilket skådespel jag fick se på himlen när jag gick till Öppna huset. Tänk att de vackraste ögonblicken oftast är skapade av vår värld utan påverkan av oss människor. Det är magi bara den tanken.

30c30b

Öppet hus i Broängsskkolan. Tilda och hennes klass har jobbat reklam som de presenterade i smågrupper och spelade upp små pjäser kring. Så nervösa elever…men de var riktigt roliga och duktiga.

30d

Fika Delselius i Gustavsberg med R innan Flempans match mot Värmdö. Jag pratade tidigare idag om vanor. Att fika på Delselius när det är hockey eller tidigare innebandy som det var ofta för Wille är en vana. Så givetvis blev det fika även idag för  goda vanor ska man vara rädd om.

30h30g30f30e

Flempan vann matchen som jag tyckte var jämn. Skönt med vinst för Flempan. Bravo, Grattis och Heja Heja.

30i

#metoo.

Jag har ni som följer mig lämnat #metoo uppmaningen att våga tala om och sätta ord på sexuella trakasserier eller övergrepp.Lämnat är kanske fel ord, jag menar att jag låtit bli att ta upp # metoo här på min lilla blogg.  Jag hörde ett utrop härom dagen som jag nästan tyckte var pinsamt med tanke på hur stort och hur mycket det talats om #metoo överallt.

När första bakåtmålet kom utropar någon ledare från motståndarlagets bänk…

  • Fy fan ni spelar ju som jävla tjejer.

Hoppla… vad hände där med att inte trakassera kvinnor och flickor? Inte för att jag tar åt mig men mitt i denna cirkus runt #metoo och budskap om att det är nolltolerans för sexuella trakasserier eller övergrepp tar jag åt mig för alla oss kvinnor. Som om det vore alla tjejers fel i världen att laget inte spelade som tränaren önskade eller att det är alla tjejers fel i världen att andra laget gjorde mål.

Förr hade jag nog inte brytt mig så mycket eller låtit de orden virvlat förbi men inte ikväll. Hur spelar jävla tjejer? Jag känner personligen till några av de tjejer som representerar Sverige i ishockey och vad jag vet är Sverige grymma på hockey. De tjejer jag känner till har spelat med i både manliga och kvinnliga lag på högsta nivå i många många år. Jag vet att tjejer är grymma på hockey.

Hade denne sagt att laget spelade som tjejer hade innebörden varit annorlunda? Beror nog på vem man frågar. Det där svärordet förstärker och trakasserar alla tjejer som spelar hockey och alla oss kvinnor på jorden. Finner inga mer ord än SUCK….#metoo.

Sov Gott.

Puss.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: