Hovstallet och NK.

Hej Hej.

Jag har verkligen inte hunnit eller orkat med bloggen och alla de inlägg som jag planerat och fotat för. Tiden och orken går inte hand i hand för mig. Det är riktigt tråkigt när jag har lust och driv för att blogga på. Från och med nu ska jag försöka få till mitt liv lite bättre så att allt flyter på lite bättre.

Julmarknad på Hovstallet.

Ifjol gick Tilda och jag på julmarknaden på Hovstallet vilket var en fullträff. Idag efter dagens to do gick vi dit igen. Hovstallet, visst låter det fint. Det är en magisk miljö. På Hovstallet finns inte bara Kungens alla hästar utan även vagnar och seldon och sånt som tillhör att köra med häst och vagn.

Idag hängde vi mest i stallet och gick ett varv i nedre vagnhallen.  Självklart så blev det även en fika på Slottscafet tillsammans med alla fikasugna. Har ni inget för er i helgen är mitt tips att besöka Hovstallet och deras julmarknad som verkligen har allt och lite till.

H.M. Konungens hovstall ligger sedan mer än hundra år mitt i centrala Stockholm. Hovstallets huvuduppgift är att ansvara för planering och genomförande av alla transporter med bil för Kungafamiljen.

1b1c1d1e

Skyltfönsterna på NK.

Säkert den äldsta traditionen jag har sedan jag flyttade till Stockholm för hela 24 år sedan (i januari som kommer blir det 25 år) är att kika på NK´s Skyltfönster när det nalkas jul. Skyltningen är så makalöst vacker och drömsk att man kan stå och bara upptäcka nya saker i varje fönster alldeles för länge. Mitt tips är att gå och kika på dem en dag mitt i veckan och gärna på förmiddagen annars finns det risk för mycket folk och både lite putt och knuff.

1ff1gg1ii1hh1kk

Vi hörs snart igen.

Kramis.

 

 

One thought on “Hovstallet och NK.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: