Testat på både zonterapi och öronakupunktur.

Hej.

Som sagt idag testade jag på något som var helt nytt för mig nämligen akupunktur och zonterapi.  Zonterapi är bland de äldsta läkekonsterna. Genom tryck på specifika zoner på fötterna sätter man igång kroppens egen självläkning.

Fotzonen.

Erkänner att jag var lite spänd när jag klev innanför dörren till Fotzonen och Pernilla som behandlaren hette. Först samtalade vi en stund om zonterapi som läkekonst och hur jag mådde i min kropp. Jag fick frågan om jag även ville förstärka behandlingen med akupunktur i öronen vilket jag redan var inställd på så självklart ville jag testa även den behandlingen.

26g

Två smala nålar placerades i ena örat med inriktning på att ge lugn och avslappning i kroppen. Nålar i örat? Gör inte det ont? Först när Pernilla satte nålarna gjorde det riktigt ont, men känslan försvann snabbt och P fick snurra på den för att ge mer effekt. Blev jag avslappnad? Om jag blev jag nästan somnade medan nålarna verkade och Pernilla masserade och klämde på mina fötter.

 

26h

Vad kunde hon se eller känna i fötterna var jag nyfiken på? Pernilla kände att min höft hade problem och särskilt högra sidan. Hon kände även att mina under ben var ansträngda kanske för att jag går mycket mera nu än i början efter min operation. I axlarna och mellan skulderbladen fanns även där stora spänningar. Efter behandlingen infann sig ett lugn i kroppen samma känsla som efter en massage.

 

26zon

Kommer jag göra det igen? Det tror jag säkert. Jag tycker att det är fascinerande att man kan känna in hela kroppen via olika punkter i fötterna. Sådan här kunskap går jag igång på. Tänk att allt hänger samman i en oändlig röra.

fotzon

Må så gott.

Puss.

3 thoughts on “Testat på både zonterapi och öronakupunktur.

Add yours

  1. Jag är livrädd för nålstick, men en gång jag fått en nerv i kläm i ryggen fanns inget annat val….och det hjälpte! Faktum är att jag tyckte inte de där sticken gjorde särskilt ont. Trevlig helg.

  2. Sv: Sorry för sent svar. Så jobbigt att du börjat må dåligt igen, jag hoppas verkligen att det kommer bli bättre för dig!! <3

    Detta som du skrivit om lät intressant, jag har ju testat öronakupunktur, bland det skönaste jag varit med om och så avslappnande!! Men detta med fötter är nytt för mig. Något du rekommenderar? Pris?

    Va rädd om dig!! Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: