Himmelriket för en chokladråtta.

Hej Hej.

Nyss hemkommen från Choklad och Bakfestivalen på Stockholmsmässan. Ett himmelrike för en chokladråtta som jag. Alltså vilken dröm att gå runt ibland alla montrar och provsmaka lite här och lite där. Förutom choklad så visades det mycket lakrits. Extra kul när de små tillverkarna visade upp sin choklad och de hade något speciellt och nytt att komma med.

Chokladfestivalen.

Jag fastnade för ett företag som hade budskap till sina produkter. Bland annat chokladklubbor som man skulle doppa i kaffe eller varm choklad. Choklad för själen gjorde de klubborna. Ulrika Grahl som startat Choklad för själen har även skrivit en bok med samma namn som finns till försäljning både på hemsidan och i bokhandlarna. För de som är riktiga chokladnissar kan de boka in en Chokladupplevelse där man får lära sig att temperera choklad, gjuta och fylla praliner med ganachefyllning som vi smaksätter. Man får också göra goda tryfflar från grunden och garnera dessa snyggt. Mee Like💗. Alla som provsmakade fick vara med i utlottningen av en Chokladupplevelse – jag tog självklart chansen och skrev mitt namn på en lapp och la i burken.

Min andra favorit blev Pärlans Konfektyr Stockholm. De kokar egna kolor i sin butik på Södermalm i Stockholm. Pärlans monter lysste 30 – 40 tal vilket var så charmigt. Tjejerna bakom disken såg även de ut som hämtade från den tiden både i klädsel och frisyrer. Från dem köpte jag med mig en brun liten påse med 12 valfria kolor från deras sortiment. Jag tänker smita förbi deras butik när jag är på Söder nästa gång. Mee Like💗.

Väl värt ett besök.

Festivalen var väl värt ett besök. Extra roligt att träffa på elever och Conny från bageri på Praktiska Södertälje. Jag saknar nog jobbet lite när det kommer så nära som det gjorde där och då. Flera tävlingar går av stapeln under mässperioden. Konditor 2017 och Kladdkakebagare SM. Flera skolor med konditor utbildningar visade upp sina färdigheter.

Festivalens tveksamhet???

Att tänka om och tänka nytt och allra mest kanske inför en branschfestival. Dock vet jag inte riktigt om chokladkorv funkar. Precis när jag såg den hörde jag från ungdomarna bredvid mig.
– Alltså chokladkorv…finns det någon som inte tänker på bajskorv när man säger chokladkorv?
Jag får faktiskt hålla med de ungdomarna om att dett var nog inte det mest lyckade draget.

Ha det bäst och må så gott.
Puss & Kram.

3 thoughts on “Himmelriket för en chokladråtta.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: