En idrottsmammas vardag.

Hej.

Visst är det roligt att vara idrottsförälder. Men kanske inte lika kul varje dag hela tiden när det nästan varje dag blir hockey eller gympa sysslor som bara måste flyta på. Idag var det ledigt för gympamamman då var det såklart hockeymatch borta mot Nynäshamn på schemat. Hockey och gympa vad då frågar ni kanske det, du har väl inget med barnens idrott att göra. Jo tänk för att jag har det. Utan föräldrar som betalar för barnens idrott ingen idrott. Om ingen kan skjutsa barnet, ingen idrott och om ingen stöttar barnet på ett positivt sätt tröttnar snart barnet och idrottsmammans vardag är förbi. Att vara idrottsmamma är fantastiskt roligt och man får uppleva en massa spännande äventyr men ibland lite to much när hela vanliga livet kretsar runt barnens idrott.

En idrottsmammas vardag.

Inför varje dag så måste man checka av vad som står i kalendrarna. Gympaschemat är lite fastare än hockeyn som har varierande tider och matcher lite där och då. Okej…hur löser vi pusslet med alla körningar. När det är gjort ska allt sättas i rullning i praktiken.

Hockey betyder oftast kall ishall vilket innebär på med extra varma kläder, se till att ha batteri i mobilen eller ta med dig laddare. Jag körde på min nya gröna Puffy Fur Coat idag, vilket smart drag av mig för jag frös inte alls i ishallen nu ikväll. Jag var tveksam på om jag skulle behålla denna gröna och byta till en svart men bestämde mig till slut för att grön är både coolare och roligare.

En idrottsmamma behöver kunna:


* Vara en mästare på att rodda och fixa logistiken.
* Kunna tvätta och överhuvudtaget kunna ta i svettiga äckliga träningskläder som stinker och flytta in dem i tvättmaskinen utan att kräkas.
* Laga både en och två och kanske även tre luncher och middagar.
* Kunna sluta så tidigt på dagarna att man överhuvudtaget hinner skjutsa barnen till sina aktiviteter utan att komma försent.
*Inte vara så beroende av att somna tidigt om kvällarna för sömn kan bli en bristvara.
* Inte få dåligt samvete för att hemmet rasar ihop och att middagen kanske inte står på bordet förrän strax före läggdags eller alldeles för tidigt.
* Paxa platser hiskligt tidigt på läktaren för att när det väl är dags för ditt favolag ha bästa sikten under de max 10 minuter som laget tävlar under en halvdagstävlande.
* Ha en magen som klarar av hur många koppar kaffe som helst. För många blir det både för att hålla sig alert och hålla värmen.
* Ta på sig vinterjackan fast de andra på parkeringen eller gatan fortfarande går omkring i shorts och linne.
* Inte fastna för något program på tv om det inte går följa i bilen eller på läktaren.
* Glömma bort vänner och bekanta för att hinna umgås med nära och kära kan bli svårt.
* Inte få psykbryt på andra lag, tränare eller domare som gör helt fel mot vad du tycker och tänker.
* Hålla fokus på matchen eller tävlingen så man inte säger fel saker vilket kan bli pinsamt.
* Kunna eller våga lita på att GPS:er hittar vägen även om du själv tänkt en annan väg och känner dig tveksam till att det är rätt väg.

Well well – dagens match.

Bortamatch mot Nynäshamn med start kl:20:00. Det skulle bli en sen kväll. Flempan vann till slut med 4 -3. En jämn match med mycket skott på både Marcel och Nynäs målvakt. Det är så roligt att se laget så glada igen. Killarna pratar och vågar prova på nya saker utan att vara rädda för att misslyckas. Positiv feedback tror jag är grejen. Nya tränarna känns riktigt bra.

Kramis.

2 thoughts on “En idrottsmammas vardag.

Add yours

  1. Puh, jag blir trött bara av att läsa allt 😉 Vetenskapens värld igår, berätta om självgående bilar som ska ta ungarna till de olika träningarna. Du får hålla tummar att utvecklingen av det snart är verklighet 😉
    Ha en fin tisdag, du fina idrottsmamma 🙂
    Kram Petra

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: